Dobra vest

SAOPŠTENJE JKSP ,,SVRLJIG“: Korona virus – COVID 19 nije otkriven u vodi za piće

Broj pregleda

Voda iz vodovoda je zdravstveno ispravna, saopšteno je danas iz Javnog komunalnog stambenog preduzeća ,,Svrljig“.

voda sa cesme

Prenosimo vam saopštenje za javnost JKSP ,,Svrljig“:

Distribucija vode za piće odvija se potpuno bezbedno i nesmetano. Kompletan proces obavlja se pod strogim režimom kontrole, u skladu sa definisanim procedurama i merama preventivne higijene, kako bi bio uklonjen bilo kakav rizik po zdravlje naših korisnika. U skladu sa novonastalom situacijom oglasio se i Centar za kontolu i prevenciju bolesti Svetske zdravstvene organizacije koji je na globalnom nivou, korisnicima javnih sistema vodosnabdevanja, uputio je sledeću informaciju:

,,Korona virus COVID – 19 nije otkriven u vodi za piće! Metode prečišćavanja vode koje koriste dezinfekcju hlorom, poput onih u većini javnih sistema za pitku vodu, uklanjaju ili inaktiviraju virus koji izaziva COVID -19“.

Kako je dezinfekcija hlorom sastavni deo procesa distribucije vode u JKSP ,,Svrljig“ Svrljig i u normalnim uslovima, otklonjena je bilo kakva mogućnost prisustva korona virusa – COVID 19.

U cilju održavanja stabilnosti i funkcionalnosti sistema vodosnabdevanja i kanalizacije, molimo se naše korisnike koji imaju takve mogućnosti, da u skladu sa donošenim merama i preporukama o plaćanju računa, izvrše obaveze prema JKSP ,,Svrljig“ Svrljig elektronskim putem ili putem banaka.

Svi naši korisnici mogu postaviti dodatna pitanja na telefone 018/821-046 i 018/821-174.

Saopštenje JKSP ,,Svrljig“ Svrljig.

Pročitajte i

Foto ilustracija, preuzeto: pixabay, autor: Tomasz Ryś

Odobren lek GSK protiv virusa COVID-19

Britanska agencija za lekove saopštila je danas da je odobrila tretman kompanije GlaksoSmitKlajn (GlaxoSmithKline, GSK) protiv kovida-19. Lek sotrovimab zasnovan na monoklonskim antitelima smanjuje rizik

Zastava EU, foto: pixabay

Od sutra kovid sertifikati po pravilima EU

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović najavio je danas da će građani Srbije od sutra ujutru na portalu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *