Dobra vest

Za sada u Svrljigu nema slučaja zaraze korona virusom

Broj pregleda

Direktor Doma zdravlja Svrljig dr Ljutomir Davidović u intervju za portal ,,Svrljiške novine“ kaže da u Svrljigu nema slučaja pojave koronavirusa – COVID 19.

Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović
Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović

Po njegovim rečima u svrljiški Dom zdravlja javilo se nekoliko osoba u toku popodneva sa simptomima gripa i prehlade, ali da nijedan nije pozitivan na korona virus i nema slične simptome.

Iz ove zdravstvene ustanove apeluju da se ne dolazi bez preke potrebe, a građani mogu putem telefonske linije pozivati hitno odeljenje na broj 018/821-402.

Takođe, svi pacijenti kojima su potrebni recepti mogu da se jave na telefon 018/821-401 i da dobiju određene informacije i smernice.

Pročitajte i

Foto ilustracija, preuzeto: pixabay, autor: Tomasz Ryś

Odobren lek GSK protiv virusa COVID-19

Britanska agencija za lekove saopštila je danas da je odobrila tretman kompanije GlaksoSmitKlajn (GlaxoSmithKline, GSK) protiv kovida-19. Lek sotrovimab zasnovan na monoklonskim antitelima smanjuje rizik

Zastava EU, foto: pixabay

Od sutra kovid sertifikati po pravilima EU

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović najavio je danas da će građani Srbije od sutra ujutru na portalu

1 Komentar

  • Od juče u Svrljigu imate jednu osobu u karantinu od 28 dana… Sletela je avionom iz Basela jučerašnjim letom, prošla kontrolu na aerodromu i direktno je stavljena u karantin… Osoba se oseća odlično, nema nikakvih tegoba, i nije bila izlozena žaristu u kantonima TI, VD, VS, ZH i GR.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *