Svrljiške novine

Bez panike
Broj pregleda

Na teritoriji opštine Svrljig nema slučajeva zaraze korona virusom

Podeli sa prijateljima:

Na teritoriji svrljiške opštine nema pacijenta koji su pozitivni na korona virus, i ne postoji nijedan razlog za širenje panike i histerije, poručila je jutros predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

opstina

Ona je obavestila javnost da su Osnovna škola ,,Dobrila Stambolić“, Srednja stručna škola ,,Dušan Trivunac Dragoš“ i Predškolska ustanova ,,Poletarac“ obustavili rad zbog uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

Takođe, po rečima predsednice opštine Svrljig lokalni Dom zdravlja ,,Dr Ljubinko Đorđević“ ima sva neophodna medicinska sredstva koja su potrebna u ovom trenutku i nema razloga za paniku. Inače, u Domu zdravlja 24/7 dostupan je broj za hitne pozive 821-402.

Kada je u pitanju Javno komunalno stambeno preduzeće ,,Svrljig“, direktor Jovan Đorđević obavestio je javnost da je ovo preduzeće obezbedilo sva potrebna dezinfekciona sredstva za rad u svim objektima JKSP ,,Svrljig“. On je rekao da će veoma brzo biti donešena odluka da li će pijaca raditi četvrtokom u Svrljigu, kao i odluka o organizovanju vašara u aprilu.

Predsednik Opstine Svrljig Jelena Trifunovic

Mole se svi građani Svrljiga starosne dobi 65 godina i stariji da poštuju uputstva Vlade Srbije i bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova. Ekipe Centra za socijalni rad Svrljig i Crvenog krsta, u saradnji sa Opštinom Svrljig, biće angažovane na terenu i u službi građana.

Predsednica opštine Jelena Trifunović pozvala je sve građane ukoliko primete da dolazi do neosnovanog podizanja cena prozivoda da se obrate i slučaj prijave na telefon 011/26-99-610.

U ovim trenucima najbitnije je da se ponašamo odgovorno, da ne unosimo tenziju, strah i histeriju, poručila je predsednica Trifunović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

COVID-19

Registrovan 2.201 novi slučaj zaraze koronavirusom

COVID19

Povećanje broja zaraženih u odnosu na broj testiranih

COVID

Skok broja zaraženih koronavirusom

COVID-19

Preminulo još 49 osoba od posledica COVID-19

COVID-19

Manji pad broja novozaraženih virusom korona

COVID-19

U protekle dve nedelje od korone obolelo 294 građana Svrljiga

COVID

Rast broja pacijenata na bolničkom lečenju od COVID-19

COVID-19

Epidemijska situacija je ozbiljna, deset puta više zaraženih nego pre mesec dana

One Response

  1. Hvala bogu da nema zaraženih na teritoriji opštine Svrljig, ali radi sigurnosti i moralne stabilnosti u opštini Svrljig svi u opštini, ako neznaju kako treba da konsultuju ili bivše oficire JNA koji su bili zaduženi za vanredne situacije u Svrljigu jer te osobe koliko toliko znaju kako da se ponašaju u vanrednim situacijama u vreme pandemije, takođe u ekipi penzionisanih oficira koji su ostali živi poznato im je i moralna podrška stanovništvu, samo pročitajte sve brošure koje je JNA izdala od 1973 do raspada i uvešćete red u vreme vanrednog stanja u vreme pandemije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *