Grant menadžer posetio Svrljig
Broj pregleda
[post-views]

Nastavak realizacije veoma značajnog projekta Doma zdravlja

U utorak, 25.02.2020 godine, Dom zdravlja ‚‚Dr Ljubinko Đorđević” je obišao dr Predrag Životić, grant menadžer Ministarstva zdravlja Republike Srbije i razgovarao sa direktorom Doma zdravlja dr Ljutomirom Davidovićem – koordinatorom projekta ‚‚Dijagnostika hitnih stanja” i članovima tima koji su direktno uključeni u implementaciju projekta, dr Maja Vladimirović i medicinska sestra Milica Milošević.

Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović
Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović

Grant menadžer projekta je upoznat sa dosadašnjim aktivnostima obavljanja preventivnih pregleda i edukacije stanovništva u selima i narednim aktivnostima koje ćemo realizovati u cilju uspešnogsprovođenja projekta.

U proteklom periodu projektni tim je obišao 20 sela i pregledano je oko 350 osoba.

Pregledi podrazumevaju merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi i savetodavni rad o zdravim stilovima života.

Projekat se nastavlja po prethodno utvrđenom planu, obilaskom svih sela na teritoriji opštine Svrljig, a četvrtkom će pregledi biti organizovani u penzionerskom domu u Svrljigu.

Podrška za realizaciju ovog projekta obezbeđena je kroz grantove za projekte u okviru ‚‚Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije” i ‚‚Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije”, preko Vlade Republike Srbije, iz sredstava zajma Svetske banke.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *