Svrljiške novine

Grant menadžer posetio Svrljig
Broj pregleda

Nastavak realizacije veoma značajnog projekta Doma zdravlja

U utorak, 25.02.2020 godine, Dom zdravlja ‚‚Dr Ljubinko Đorđević” je obišao dr Predrag Životić, grant menadžer Ministarstva zdravlja Republike Srbije i razgovarao sa direktorom Doma zdravlja dr Ljutomirom Davidovićem – koordinatorom projekta ‚‚Dijagnostika hitnih stanja” i članovima tima koji su direktno uključeni u implementaciju projekta, dr Maja Vladimirović i medicinska sestra Milica Milošević.

Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović
Dom zdravlja, foto: Marko Miladinović

Grant menadžer projekta je upoznat sa dosadašnjim aktivnostima obavljanja preventivnih pregleda i edukacije stanovništva u selima i narednim aktivnostima koje ćemo realizovati u cilju uspešnogsprovođenja projekta.

U proteklom periodu projektni tim je obišao 20 sela i pregledano je oko 350 osoba.

Pregledi podrazumevaju merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa šećera u krvi i savetodavni rad o zdravim stilovima života.

Projekat se nastavlja po prethodno utvrđenom planu, obilaskom svih sela na teritoriji opštine Svrljig, a četvrtkom će pregledi biti organizovani u penzionerskom domu u Svrljigu.

Podrška za realizaciju ovog projekta obezbeđena je kroz grantove za projekte u okviru ‚‚Drugog projekta razvoja zdravstva Srbije” i ‚‚Dodatnog finansiranja za Drugi projekat razvoja zdravstva Srbije”, preko Vlade Republike Srbije, iz sredstava zajma Svetske banke.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *