Svrljiške novine

Lepa vest
Broj pregleda

U decembru i januaru rođeno 16 beba u Svrljigu

Šesnaest beba rođeno je u decembru i januaru na teritoriji svrljiške opštine, a sklopljena je i jedna bračna zajednica na seoskom području.

Opština Svrljig, foto: M.M.
Opština Svrljig, foto: M.M.

Roditeljima tek rođenih beba i novim bračnim parovima novčanu pomoć po odluci Opštine Svrljig u cilju pospešivanja natalitata i sklapanja brakova, uručila je predsednica opštine Jelena Trifunović.

Prijem roditelja organizovan je u sali Skupštine opštine Svrljig, gde su prisustvovali i predstavnici opštinske budžetske službe.

Predsednica opštine Jelena Trifunović česitala je roditeljima na prinovama, kao i novom bračnom paru na sklopljenom braku.

MILETIĆ INICIRAO DUPLIRANJE IZNOSA ZA SPROVOĐENJE MERA POPULACIONE POLITIKE

Milija Miletić (USS), foto: M.M.
Milija Miletić (USS), foto: M.M.mil

Narodni poslanik Milija Miletić u decembru 2019. godine inicirao je da se sva novčana davanja za nove bračne parove, roditelje tek rođenih beba i nezaposloene porodilje udvostruče, pa tako sada za prvo dete umesto dosadašnjih 30.000 dinara od Opštine Svrljižani dobijaju 60.000 dinara, dok finansijska pomoć za roditelje dece do godine dana starosti iznosila je 7.500 dinara, a sada je uvećana na 15.000 dinara, a isto toliko opredeljeno je za nezaposlene porodilje.

MILETIĆ NAJAVIO UNAPREĐENJE ODELJENJA GINEKOLOGIJE U SVRLJIGU

Poslanik Miletić rekao je da će Opština pomoći unapređenju odeljenja ginegologije u svrljiškom Domu zdravlja, a sve u cilju oslobađanja građana od dodatnih troškova svakodnevnih odlazaka do Niša.

On je poručio da će za potrebe odeljenja ginekologije u Svrljigu biti nabavljeni novi savremeni uređaji koji će biti od velike koristi svim porodiljama, odnosno budućim roditeljima.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *