Bilo bi dobro!
Broj pregleda

Miletić apelovao da se produži rok za preregistraciju oružja

Pre godinu i po dana donešen je zakon o oružju i municiji kojim je definisano da do 5. marta ove godine svi koji imaju oružje za ličnu bezbednost i lovačko oružje isto i preregistruju. Po mojim saznanjima oko 400.000 lica sa teritorije naše zemlje nije preregistrovalo oružja pa povodom toga tražim produženje ovog roka, jer je ostalo još dvadesetak dana do 5. marta, rekao je Miletić.

Miletić o berberinu, foto: PrtScr, Narodna skupština
Miletić u skupštini Srbije, foto: PrtScr, Narodna skupština

Inače, po zakonu, ko ne ispoštuje rok za preregistraciju oružja automatski će načiniti prekršaj i moraće da plati kaznu. Da bi smo to izbegli apelujem da se rok za preregistraciju produži za još nekoliko meseci, rekao je Miletić.

Ovaj zakon isti je i za lovce, te ga Miletić ocenjuje kao previše restriktivan i treba se detaljno menjati.

Cilj je da lovcima olakšamo i da im omogućimo da bolje rade, jer smo svedoci da su lovci i razna lovačka udruženja uvek u službi svog naroda, prvi priteknu u pomoć kada je to najpotrebnije, konkretno mislim na situacije kada se dese požari, poplave, snežni nanosi i sl.  a da ne govorim da su uvek na prvoj liniji odbrane životinja kada dođe do nemilih situacija kao sada sa zaraznom bolešću, afričkm svinjskom kugom, kaže Miletić.

Miletić zahteva da se u narednih 20 dana donese odluka o produženju roka za preregistraciju oružja!

Lovačka udruženja su potrebna jedinicama lokalnih samouprava i zbog toga im se mora izaći u susret, da se do kraja februara uđe u postupak promene Zakona o oružju i municiji i da se što pre produži rok za preregistraciju oružja, najmanje godinu dana, poručio je poslanik Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Tako je poslaniče naš,sva čast i naklon do poda zato što se boriš da se produži rok za preregiatraciju oružja u ovom restriktivnom ZOM-u prema vlasnicima legalnog oružja!

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *