Veća izdvajanja za novorođenčad
Broj pregleda

SUSRET MILETIĆA I KRKOBABIĆA U BEOGRADU DONOSI DOBRE VESTI

Narodni poslanim Milija Miletić (USS) danas se sastao sa ministrom bez portfelja Milanom Krkobabićem zaduženim za regionalni razvoj.

Miletić i Krkobabić u Beogradu, foto: M.M.
Miletić i Krkobabić u Beogradu, foto: M.M.

Rečima da je veća podrška ženama, majkama i novorođenoj deci neophodna, pogotovu u nerazvijenim opštinama i selima Srbije, započeo je sastanak Miletić sa ministrom Krkobabićem.

Situacija u selima i malim opštinama mora da se popravlja, i sve ide ka tome da bude bolje, rečeno je na sastanku.

Miletić je predložio ministru Krkobabiću da se znatno uveća finansijska podrška ženama, majkama i novorođenoj deci i to u nerazvijenim opštinama kakva je opština Svrljig.

Bitno je da povećamo novčana izdvajanja za žene, majke i novorođenu decu za 50% u nerazvijenim opštinama, odnosno 70% u selima, poručio je Miletić.

PREDLOG DA DRŽAVA OSLOBODI PRIVREDNIKE OD OBAVEZNO POREZA, ILI DA IH STIMULIŠE!

Narodni poslanik Milija Miletić govorio je i o problemima u privredi, te predložio ministru da se pronađe adekvatna mogućnost da privredni subjekti u nerazvijenim opštinama imaju šansu da ih država oslobodi ili stimuliše sa 50%, odnosno 70% od obaveznog poreza i doprinosa na teren poslodavaca, s tim da taj poslodavac za toliko uveća platu radniku.

O ZADRUGARSTVU I ZADRUGAMA
– pojedincima stanuti na put –

Danas se razgovaralo i o zadrugarstvu i politici Vlade oko pomoći zadrugarima na jugoistoku zemlje.

Politika koja je usmerena ka razvoju zadrugarstva je vrlo dobra i sa tom praksom se treba nastaviti. Što se tiče Zadružnog saveza Srbije i regjonalnih zadružnih saveza, sa njima se mora razgovarati i pratiti situacija, jer je bitno da se ne prlja poštena namera Vlade Republike Srbije, a da pojedinci iz Saveza to i rade svojim postupcima, rekao je Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS