Koncert

CTKS SVRLJIG: Koncert klasične muzike u subotu, 5. oktobra

Broj pregleda

U subotu, 5. oktobra, u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig biće održan koncert klasične muzike. 

Koncert, ilustracija, foto: M.M.
Koncert, ilustracija, foto: M.M.

Pred svrljiškom publikom nastupiće duo ,,Floral“ u 19 časova, a ulaz za sve je besplatan.

Duo „Floral“ čine Stana Krstajić – solo fautustkinja Beogradske filharmonije i Milena Stanišić – redovni profesor harfe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Ovaj duo nastao je pre više od 20 godina i od tada je neprekidno aktivan i kao duo, i u saradnji sa drugim muzičarima (Pavle Aksentijević, Panta Veličković, Olivera Đurđević, Ognjen Popović, kvartet Rubikon, Rastko Popović).

Pored redovnih koncerata, duo je vrlo aktivani na drugim poljima. Tokom dve godine je aktivno učestvovao u radionici za decu i mlade sa Daunovim sindromom. Takođe je održao koncerte za brojne društveno osetljive grupe (za slepe i slabovide, autističnu decu, osobe lečene od alkoholizma itd). Duo ima objavljena dva kompakt diska, a treći – sa muzikom za flautu i harfu srpskih kompozitora je trenutno u fazi postprodukcije.

Program ovog koncerta čine kompozicije koje se razlikuju po stilu komponovanja i muzičkom sadržaju, i predstavljaju visok domet stvaralaštva za ova dva instrumenta.

Duo flauta-harfa je tokom poslednjih 150 godina postao jedan od omiljenih dua kome kompozitori kako u svetu, tako i kod nas posvećuju svoja dela.

Na programu će se naći dela Dejana Despića, Dušana Radića, Petra Konjovića, Ivane Stefanović, Miloša Raičkovića, Dragane Jovanović, Gabriela Forea, Vilija Hesa i Žozefa Lobera

Pročitajte i

Arhivska fotografija, foto: M.M. / Svrljiške novine

Novogodišnji koncert KUD “Svrljig“

U subotu, 23. decembra, u 18 časova, Kulturno umetničko društvo “Svrljig“ Svrljig priređuje tradicionalni “Novogodišnji humanitarni koncert“ u okviru Božićnog festivala.  Gost večeri na koncertu

Odložen koncert

Koncert “Veče muzike britanskih kompozitora“ koji je planiran za subotu, 14. maj, odložen je zbog bolesti jednog od izvođača. Kako su nam rekli u Centru