Kucnuo je pravi čas
Broj pregleda

Miletić traži pomoć u rešavanju višegodišnjeg problema ,,Herbogala”

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić je na prethodnom skupštinskom zasedanju u Beogradu postavio poslaničko pitanje upućeno Fondu zdravstva Republike Srbije, Ministarstvu Zdravlja i Ministarstvu spoljnih poslova, a u vezi rešavanja statusa ,,Herbogala” u Svrljigu. 

Predsednik USS i narodni poslanik Milija Miletić, foto: A.P. / crop
Predsednik USS i narodni poslanik Milija Miletić, foto: A.P. / crop

Bivša ,,Krka”, odnosno ,,Herbogal” je od 2000. godine u stečaju. Sada ova firma ima šansu da radi i funkcioniše. Firma ne može da se proda zato što je u postupku sukcesije, rekao je Miletić.

Miletić kaže da Srbija i Slovenija imaju dobru saradnju, te da je sada pravo vreme da se u rešavanju ovog problema uključe svi kako bi se konačni i rešio ovaj višegodišnji problem.

Rešavanjem ovog problema Svrljig će dobiti mesto gde će moći da se vrši poljoprivredna proizvodnja, da se stacioniraju sušare, hladnjače i sl. a sve to bi dan posle rešavanja tog spora moglo da se stavi u funkciju, poručio je Miletić.

Miletić očekuje da će problem sukcesije biti rešen u narednom periodu, a privredni ambijent znatno poboljšan kroz upošljavanje većeg broja radnika.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA