Svrljiške novine

Skupštinsko zasedanje
Broj pregleda

Miletić u Skupštini o Svrljigu i potencijalima

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić na prethodnom zasedanju Skupštine Republike Srbije govorio je o Svrljigu i potencijalima u turizmu naše opštine. 

Miletić Milija, narodni poslanik, foto: A.P.
Miletić Milija, narodni poslanik, foto: A.P.

Govoreći o turizmu, poslanik Miletić pozvao je sve da dođu i obiđu klisuru i prelepu okolinu u ovom delu svrljiške opštine, jer Svrljig ima šta da ponudi i ima šta ovde da se poseti i vidi.

O lepotama koje nas okružuju Miletić je upoznao poslanike, kao i sa činjenicom da je mostove kroz klisuru projektovao poznati građevinski inženjer Milutin Milanković.

U Svrljiškoj klisuri izgrađen je jedinstveni po izgledu železnički most od armiranog betona, projektovao ga je inž. Milutin Milanković, a izvođač radova bio je inž. Petar Putnik.

Svrljig, Svrljiške planine i Stara planina poznati su po veoma retkim vrstama biljaka koje ovde rastu, a kada govorimo o lekovitom bilju, možemo slobodno reći da je Svrljig sinonim za sir, kačkavalj, belmuž, jagnjetinu i preukusna tradicionalna jela iz srpske kuhinje, kaže Miletić.

Miletić je rekao i to da je belmuž konačno zaštićen proizvod, zaštićeno geografsko poreklo i patent za pripremu.

Pored toga, Miletić je dotakao temu Samar pećine, govorio je o speleologu Milutinu Veljkoviću i njegovom poduhvatu, kao i prelepom okolinom koja nas okružuje i u ovom delu svrljiške opštine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS