Aktivnosti za pohvalu
Broj pregleda
[post-views]

Milija Miletić sa ministrom Šarčevićem o razvoju školstva u Svrljigu

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se protekle nedelje u Beogradu sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u školstvu na teritoriji svrljiške opštine. 

Susret sa ministrom Šarćevićem u Beogradu, foto: M.M.
Susret sa ministrom Šarćevićem u Beogradu, foto: M.M.

Na sastanku u Beogradu prisustvovali su direktor Srednje škole u Svrljigu Bojan Petrović i sekretar škole Nataša Ivković.

Poslanik Miletić upoznao je bliže minstra Šarčevića sa merama koje preduzima Opština Svrljig kada je u pitanju finansiranje učenika, razvoj školstva itd.

Opština finansira učenike prve i druge godine srednje škole sa po 5000 dinara mesečno, takođe, finansiraju se i putni troškovi učenicima, kaže Miletić i dodaje da je cilj ovih izdvajanja iz budžetda da deca ostanu u Svrljig i da škola ne ostane bez đaka.

Ministar je izrazio zadovoljstvo za sve aktivnosti Opštine koje su vezane za razvoj školstva, ali je i obećao da će Ministarstvo pratiti rad Opštine i da će dodatno pomoći Svrljig i decu u Srljigu.

POMOĆ AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA  

Početkom predstojeće nedelje očekuje se da krenu radovi na rekonstrukciji zgrade Srednje škole u Svrljigu. Po rečima narodnog poslanika Milije Miletića, škola dobija novi izgled i spolja i unutra, a sve zahvaljujući dobroj saradnji Opštine sa Ambasadom Sjedinjenih američkih država u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA