Umetnici na okupu

Danas počinje 16. Likovna kolonija ,,Ars Timacum“

Broj pregleda

U ponedeljak, 1. jula, u 19 časova u salonu biblioteke Centra za turizam kulturu i sport u Svrljigu, biće otvorena šesnaesta Likovna kolonija Ars Timacum.

LIKOVNA KOLONIJA

Ova kulturna manifestacija međunarodnog karaktera predstavlja jedan od najznačajnijih događaja za grad u tekućoj godini.

Specifični slikarski izrazi protkani inspiracijom učesnika svake godine, uz dobro druženje i opuštenu atmosferu daju priredbi osoben kulturni pečat.  Tako nastaju neka od najlepših dela koja potom godinama krase prostorije centra.

Učesnici ovogodišnje Kolonije su: Biser Kirilov iz Bugarske, Igor i Ivana Andreić iz Makedonije, Milovan Penkov, Sonja Vukašinović Vučković, Dragan Radonjić i Suzana Pavlović iz Niša, Jovana Krstić iz Novog Sada, Kristijan Filipović iz Leskovca, Rade Ristić iz Knjaževca, Mirjana Radovanović i Miloš Miletić iz Beograda, Miljan Milenković, Marko Nikodijević, Dušan Vasić, Katarina Lazić, Vladimir Cvetković, Srđan Stanišić i Natalija Rajković iz Svrljiga.

Manifestacija će trajati do 6. jula, kada će biti priređena izložba nastalih radova.

Pročitajte i

Otvorena 16. Likovna kolonija ,,Ars Timacum“

Juče je u sali Biblioteke ,,Gordana Todorović“ zvanično otvorena 16. Likovna kolonija ,,Ars Timacum“.  Ovogodišnju Likovnu koloniju svečano je otvorio direktor Centra za turizam, kulturu

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *