Zanimljiva priča
Broj pregleda

Dvocikl na svrljiški način (FOTO)

Lazar iz Svrljiga došao je na ideju da iskoristi dve stare bicikle i od njih napravi dvocikl koji umesto ručica ima volan. 

Dvocikl, foto: L.M.
Dvocikl, foto: L.M.

Te bicikle su skupljale prašinu, rešio sam da ih iskoristim i napravim dvocikl. Sem što je ovo sada dvocikl, realno mogu da povezem više od dva čoveka, kaže mladi Lazar za naš portal.

Ovaj dvocikl je izazvao pažnju velikog broja građana, mnogima je zanimljiva ova naprava – izum koji je mladi Lazar sklopio u svojoj garaži.

Nisam mogao sve sam da uradim pa sam potražio pomoć od mojih prijatelja iz odeljenja, Nikola i Dušan su mi pomogli da ofarbamo dvocikl i da ga sklopimo, kaže Lazar.

Da ova naprava bude još zanimljivija, mladići su umesto ručica stavili volane, pa sada pored toga što uživaju dok voze, mogu da se osećaju kao da su u nekom kabrioletu. Uglavnom dvocikl vozi sporednim ulicama, a može da posluži i za prevoz težih stvari, npr. delova, buradi, alata i sl.

Kad smo zavarili bicikle izgledale su nekako nedovršeno, pa sam se dosetio da možemo da stavimo volane sa kojim ćemo da motamo. Spojili smo ih, pa sada kad jedan mota, mota i drugi, kaže Lazar.

Inače, Lazar je učenik Srednje škole u Svrljigu, smer Mašinski tehničar motornih vozila.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Bate, jel imaš ates’, će te iskljuće iz saobraćaj

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *