Radovi krenuli u pravo vreme

Krenulo uređenje puta od Popšice, preko Pirkovca do Labukova

Broj pregleda

U četvrtak, 25. aprila, krenulo je uređenje saobraćajnice od Popšice prema Pirkovcu i Labukovu, selima u kojima se nalaze dva manastira Sv. Arhangela Gavrilo i Vaznesenje Gosponje – Spasovdan. 

Čišćenje šiblja i visokog rastinja pored puta, foto: M.S.
Čišćenje šiblja i visokog rastinja pored puta, foto: M.S.

Na inicijativu Opštine, Mesne zajednice i žitelja krenulo je čišćenje dela saobraćajnice od Popšice do Labukova i to uklanjanjem šiblja, grana i visokog rastinja pored puta.

Meštani ovih sela dogovorili su sa novim rukovodstvom JKSP ,,Svrljig“ Svrljig i predstavnicima Opštine Svrljig da krajem maja, odnosno početkom juna krene saniranje udarnih rupa u ovom delu opštine.

Veliki broj vernika, turista i građana Srbije posećuje manastire u ovom delu svrljiške opštine, te je sanacija neophodna, a takođe, mnogima je zanimljiv i popšički bazen koji je već ovih dana ugostio mnoge ljude iz okruga.

Čišćenje šiblja i visokog rastinja pored puta, foto: M.S.
Čišćenje šiblja i visokog rastinja pored puta, foto: M.S.

Takođe, ova akcija je značajna za sve meštane jer u narednom periodu predstoje manastirske slave gde će se sjatiti veliki broj vernika iz cele Srbije, a godinama unazad iz Beograda, Novog Sada, Subotive, Kragujevca, Kraljeva, i drugih velikih centara stižu autobusima organizovano na jutarnje Liturgije.

Pročitajte i

Labukovo, Svrljig

Proslavljen Spasovdan u Labukovu

Veliki broj vernika iz cele Srbije sjatio se juče i danas na proslavi manastirske slave Spasovdana u Labukovu, kod Svrljiga.  Parking ispod Manastira bio je

Spasovdan, selo Labukovo, foto: M. Miladinović

Sutra slavimo Spasovdan

SPC i vernici sutra će obeležiti Spasovdan – Vaznesenje Hristovo, hrišćanski praznik, koji se slavi u 40. dan nakon Vaskrsa. Po hrišćanskom verovanju, vaskresenjem Gospod

1 Komentar

  • Gde je milijina fotka ogromnih razmera ?

    16
    1

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *