Za dobrobit građana

MILETIĆ: Podrška predlogu Zakona o konverziji „švajcaraca“ u evre

Broj pregleda

Narodni poslanik Milija Miletić podržao je usvajanje predloga Zakona o konverziji „švajcaraca“ u evre za sve koji su uzeli stambene kredite u ovoj valuti.

Prvi čovek Ujedinjene seljačke stranke, narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. M.
Prvi čovek Ujedinjene seljačke stranke, narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. M.

Predlog Zakona predviđa da se preostali deo duga konvertuje u evre, da iznos dobijen konverzijom bude umanjen za 38 odsto i da kamatna stopa bude ograničena na 3,4 %.

Oko 16.000 ljudi u Srbiji ima ovakvu vrstu kredita, i njima će to značiti puno. Na ovaj način lakše će izvršiti svoje obaveze oko vraćanja kredita i izbeći eventualne naplate duha preko izvšioca, rekao je Miletić na prethodnom skupštinskom zasedanju u Beogradu.

Miletić je izrazio nadanje da će sledeći potez biti otpis kamate većeg dela duga za poljoprivredne osiguranike, koji su ova dugovanja napravili zbog nemarnosti prethodne Vlade, Vlade Mirka Cvetkovića.

Pročitajte i

1 Komentar

  • Koga u svrljigu zanima ovo. Pa mi kredit dizemo samo slavu da preguramo, kakvi crni svajcarci kog od svrljizana ovo dotice da bi nas interesovalo dal je milija podrzao il nije podrzao. Daj da resimo neki realan problem a ne ove gluposti.

    21
    1

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *