Search
Close this search box.
Izjave demantovao i odbornik USS
Broj pregleda

Demant Igora Davidovića (SNS) na izjave predsednice opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

U celosti vam prenosimo demante koje nam je poslao sada već bivši direktor JKSP ,,Svrljig” Svrljig na izjave predsednice opštine Svrljig sa 26. sednice SO Svrljig. 

igor davidoic

Povodom obrazloženja predloga Predsednice Opštine Svrljig za moju smenu na 26. sednici SO Svrljig, na osnovu Zakona o informisanju dajem sledeći demanti:

1) Što se tiče “moje smene“ sa funkcije direktora JKSP „Svrljig“ Svrljig ona je očigledno od strane predsednice opštne i Ujedinjene seljačke stranke poslužila za politički obračun.

Opšte je poznato u Svrljigu da između predsednice opštine i mene postoji već duže vreme animozitet koji je kulminirao mojom ostavkom na funkciju predsednika Skupštine opštine Svrljig, i prelaskom u Srpsku naprednu stranku. Tada sam ostavio na raspolaganju moju direktorsku funkciju u komunalnom preduzeću, koalicji USS – SNS. Umesto da se taj moj predlog prihvati bez ikakvih tenzija i bez eventualnih narušavanja koalicionog odnosa između USS i SNS.

2) O istinosti navoda u vezi vodosnabdevanja sela Drajinac najbolje govori DEMANT NA IZJAVU PREDSEDNICE OPŠTINE SVRLJIG od odbornika UJEDINJENE SELJAČKE STRANKE Ivana Milivojevića koga je navela u izjavi.

Demant, prtscr, foto: I.D.
Demant, prtscr, foto: I.D.

3) Što se tiče akutnog problema VODOSNABDEVANJA opštine Svrljig, o tome postoji pisana dokumentacija i predlog rešenja unazad više godina, ali predlog naš i JKSP dok sam bio na čelu tog preduzeća, za koji sam bio zadužen niko nije uzimao u obzir od Osnivača jedinice Lokalne Samouprave na čijem čelu ste i Vi tada bili predsednice, sve dok ja nisam bio u poziciji u tom kratkom vremenu u svojstvu pomoćnika, a posle i kao predsednika Skupštine opštine Svrljig na moju inicijativu, a uz vaše odobrenje i Dejane Mitić načelnice OU Svrljig realizujem i odradimo Elaborat o vodosnabdevanju Svrljiga, i koji je prihvaćen u Kancelariji za javna ulaganja – koji sam lično odneo i jedan je među prvima u tom obliku koji služi kao reprezentativni primerak što mogu da potvrde i predstavnici Kancelarije za javna ulaganja. Ovaj Elaborat je i bio osnov za izradu projektnog zadatka, koji sam vam takođe dostavio još 23. jula 2018. godine i koji je takođe čekao intervenciju od mene preko urgencije preko narodnog poslanika da bi ga Vi prihvatili i tek je posle toga raspisana nabavka prve faze, a sada predstoji i druga faza projekte dokumentacije o Vodosnabdevanju.

4) Nažalost o svemu ovome pa i o bitnim drugim stvarima za razvoj opštine Svrljig, predsednica Opštine tada nije pokazivala interes već je koristila svoj položaj za obračun sa mnom i sa ljudima koji ne misle kao ona, ili očigledno se odnosilo na one koji su prepoznali i počeli da slede politiku Aleksandra Vučića i politiku Srpske napredne stranke.

5) Ovo neće uticati na mene i na sve one koji misle kao ja da u narednom periodu jačamo i pratimo politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića i zalažemo se za sve što je u interesu za našu opštinu. Malo smo mesto i pozivam na ujedinjenje i zalaganje svih nas Svrljižana za bolju budućnost nas i naše dece.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano