Svrljiške novine

Turizam svrljiškog kraja
Broj pregleda

Promocija turističke brošure „Terra incognita – Vodič za putovanje kroz neistraženu zemlju“

Promocija turističke brošure Opština Svrljig „Terra incognita – Vodič za putovanje kroz neistraženu zemlju“ biće održana u prostorijama Centra za turizam, kulturu i sport opštine Svrljig u petak sa početkom u 19 časova.

Logo ,,Terra Incognita'', foto: T.I.
Logo ,,Terra Incognita”, foto: T.I.

Naime, na inicijativu Udruženja građana „Terra incognita“, a u saradnji sa Centrom za turizam, kulturu i sport Svrljig i ‚‚Proaktivom”, realizovana je grafička priprema, lektura i korektura novog turističkog kataloga sa potencijalima svrljiškog kraja.

Pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju promociji ove brošure koja će se održati u Svrljigu, 12.04.2019. godine sa početkom u 19 časova, u Sali Centra za turizam, kulturu i sport. Organizator promocije je Proaktiv – organizacija civilnog društva, rekao je predsednik UG ,,Terra Incognita” Nenad Ranđelović.

Cilj promovisanja ove brošure je predstavljanje turističkih potencijala, prirodnog bogatstva i kulturno-istorijskog nasleđa svrljiškog kraja, kulturno-zabavnih manifestacija kako bi se razvio i unapredio tercijarni sektor privrede.

Time bi se značajno doprinelo povećanju broja registrovanih seoskih turističkih domaćinstava, razvoju turističkih i smeštajnih kapaciteta, unapređenju turističke ponude, angažovanju i upošljavanju mladih ljudi u oblasti turizma. Izradu ove brošure omogućila je Evropska unija.

Sadržaj i stavovi izneti u ovoj brošuri predstavljaju stavove projekta „Glas zajednica o EU integracijama: Podsticaj dijalogu OCD i lokalih vlasti oko javnih politika“ i nužno ne izražavaju stavove Evropske unije. Projekat realizuje konzorcijum organizacija civilnog društva koji predvodi Trag fondacija u saradnji sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Media i reform centrom Niš, Forumom civilne akcije FORCA, Evrokontaktom, Centrom za razvoj civilnog društva, Timočkim omladinskim centrom, Edukativnim centrom Kruševac i Proaktivom, kaže Ranđelović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *