Saopštenje političke stranke
Broj pregleda

USS: Saopštenje povodom problema oko registracije traktora

U celosti vam prenosimo saopštenje za javnost koje je izdala Ujedinjena seljačka stranka povodom problema oko registracije traktora.

traktorista 11

Još nekoliko dana preostalo je do isteka roka za regsitraciju traktora. Ako poljoprivredna mehanizacija od 4. aprila ne bude imala nove tablice smatraće se neregistrovanom, a poljoprivrednici su dužni da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i papir o tehničkoj ispravnosti traktora, kao i da spreme nekoliko desetina hiljada dinara, koliko sve to košta.

Obzirom na loše finasijsko stanje naših poljoprivrednika, kao i činjenice da je naša mehanizacija stara nekoliko desetina godina, ovo je veliki namet na njihov opstanak i bavljenje jednim od najnepopularnijih poslova kod nas.

Takođe, dodatni problem se javlja i kod porodica čiji su vlasnici poljoprivrednih mašina preminuli, a nasledici nisu izvršili prenos vlasništva nad trakrtorima ili drugom mehanizacijom, tako da će to dodatno izazvati troškove i zakomplikovati registraciju poljoprivrednih mašina.

Ujedinjena seljačka stranka se zalaže da se izmeni ili odloži primena novih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i da se vlasnicima i naslednicima poljoprivrednih mašina maksimalno pojednostavi i pojeftini registracija traktora, pa čak i da se sve mašine koje su trajno registrovane i dalje vode kao takve.

Takođe, mi podržavamo i predlog Ministra unutrašnjih poslova da se ovaj zakon izmeni i olakša poljoprivrednicima korišćenje njihove mehanizacije u saobraćaju.

Ujedinjena seljačka stranka,
Milija Miletić

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA