Search
Close this search box.
Saopštenje političke stranke
Broj pregleda

USS: Saopštenje povodom problema oko registracije traktora

Podeli sa prijateljima:

U celosti vam prenosimo saopštenje za javnost koje je izdala Ujedinjena seljačka stranka povodom problema oko registracije traktora.

traktorista 11

Još nekoliko dana preostalo je do isteka roka za regsitraciju traktora. Ako poljoprivredna mehanizacija od 4. aprila ne bude imala nove tablice smatraće se neregistrovanom, a poljoprivrednici su dužni da prikupe svu potrebnu dokumentaciju i papir o tehničkoj ispravnosti traktora, kao i da spreme nekoliko desetina hiljada dinara, koliko sve to košta.

Obzirom na loše finasijsko stanje naših poljoprivrednika, kao i činjenice da je naša mehanizacija stara nekoliko desetina godina, ovo je veliki namet na njihov opstanak i bavljenje jednim od najnepopularnijih poslova kod nas.

Takođe, dodatni problem se javlja i kod porodica čiji su vlasnici poljoprivrednih mašina preminuli, a nasledici nisu izvršili prenos vlasništva nad trakrtorima ili drugom mehanizacijom, tako da će to dodatno izazvati troškove i zakomplikovati registraciju poljoprivrednih mašina.

Ujedinjena seljačka stranka se zalaže da se izmeni ili odloži primena novih odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i da se vlasnicima i naslednicima poljoprivrednih mašina maksimalno pojednostavi i pojeftini registracija traktora, pa čak i da se sve mašine koje su trajno registrovane i dalje vode kao takve.

Takođe, mi podržavamo i predlog Ministra unutrašnjih poslova da se ovaj zakon izmeni i olakša poljoprivrednicima korišćenje njihove mehanizacije u saobraćaju.

Ujedinjena seljačka stranka,
Milija Miletić

2 Komentara

  1. A jos je najjace sto kod nas ne moze da se vrsi tehnicki za traktore, nego mora da se voze u Nis ili Knjazevac. ahahahahahahahaha brze, jace, bolje

  2. Ljudi, da li ste vi pre nego što ste ovo napisali uopšte proverili da li se u Svrljigu mogu registrovati traktori. Naime, NE MOŽE, do daljnjeg, dok se ne izgradi pista u dužini od 70 metara za traktore na tehničkim pregledima. Gospoda iz nadležnog ministarstva je toliko “maloumna” da je donela zakon koji ne možemo da sprovedemo, ili možemo, ali da natovarimo traktore na šlepku pa u Niš ili sl. Ja posedujem 3 traktora, svi imaju nove tablice i nalepnice na kojim piše TRAJNO ali svake godine radim tehnički i zaključujem polisu. Trenutno ni to ne mogu, i ne daj bože da me na regionalnom putu čukne neki novi Mercedes prodaću sva 3 traktor aza štetu jer ne mogu da zaključim polisu od autoodgovornosti bez tehničkog pregleda. E na tome treba da radi naša Napredna ili Seljačka stranka, ma svi zajedno, i već je taj poligon trebalo da bude gotov.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK SVRLJIG: Postavljene nove kućice za rezervne igrače

Sportski dan

FK Svrljig spremno dočekuje Partizan, predsednik obišao završne radove

Lokalni izbori 2024

Dr Branimir Nestorović na predizbornoj tribini u Svrljigu

Lokalni izbori 2024

Ovo su kandidati za odbornike GG Pokret za spas Svrljiga

Sportske vesti

FK Svrljig osvojio nova tri boda

Lokalni izbori 2024

Saopštenje koalicijie ,,Aleksandar Vučić – Svrljig sutra”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano