Svrljiške novine

Broj pregleda

Miletić se sastao sa direktorm JP ,,Putevi Srbije” povodom izmeštanja naplatne rampe

Nakon prikupljanja potpisa za izmeštanje naplatne rampe sa Malčanske petlje, prema Nišu, narodni poslanik Milija Miletić juče se u Beogradu sastao sa direktorom JP ,,Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom.

Miletić i Drobnjak, foto: J.R.
Miletić i Drobnjak, foto: J.R.

Miletić je prilikom sastanka u Beogradu direktoru Drobnjaku rekao da se sadašnje rampe oko Niša zadrže, te da auto-put oko gradske zone grada Niša ostane slobodan za saobraćaj bez naplate putarine u toj zoni.

Buduću petlju ,,Malča” treba pomeriti prema Bancarevu, sa leve strane reke Nišave, i tu naplaćivati putarinu za auto-put, rekao je Miletić.

On je istakao da bi Svrljižanima i građanima cele Timočke Krajine umnogome olakšalo putovanje i smanjilo vreme dolaska i odlaska do željene destinacije.

https://www.facebook.com/mileticmilija/videos/565962233889714/

Potrebno je izgraditi deonicu puta od Proseka do Malčanske petlje dužine oko 2,2 km i na taj način omogućiti građanima koji putuju u pravcu Bele Palanke i Pirota, a dolaze iz pravca Svrljiga i Timočke Krajine skraćenje puta za desetak kilometara, kaže Miletić i dodaje da bi vozači bili prinuđeni, izgradnjom petlje Malča, da se kreću zaobilaznim putem kroz grad Niš i Nišku Banju.

Treća stvar koju je potencirao Miletić jeste hitna rekonstrukcija puta od Malčanske petlje do Knjaževačke ulice, do ulaza u grad Niš u dužini od 6,1 km.

Miletić i Drobnjak, foto: J.R.
Miletić i Drobnjak, foto: J.R.

Ova trasa je dosta oštećena i ima veliki broj udarnih rupa. Odvijanje saobraćaja na ovoj deonici puta je nebezbedno, poručio je Miletić zahtevajući da se što pre uđe u proces rekonstrukcije ovog puta.

Inače, ovu inicijativu potpisalo je na hiljade građana u prethodnom periodu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

3 Komentara

  • Milijo ako si otiso s prazne ruke, ima i na Trkin brod da stave rampu. Ovaj Drobnjak veci kapacitet i od Davidovica, ako ne opupa jedno jagnje i kazan belmuz, ne pomera olovku

  • Do kada će onaj put i trotoar prema naselju Saraj od Opštine da bude raskopan, sigurno dok se neko ne povredi… Zubonja je započeo i nestao

    • Karamba je napravio pometnju, knjigovodstvo je u stanju soka, cim se opasulji komsija zuba zavrsava zapoceto kao i mnoge stvari koje je odradio bez mane… sve ce biti okruglo pa na cose, za ponos i diku, kapitalni objekti izvodjaca nastavljaju da krase i oplemenjuju ovo divno mesto…

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *