Search
Close this search box.
Broj pregleda

Miletić se sastao sa ministrom Ružićem

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se juče u Beogradu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa ministrom Brankom Ružićem kako bi razgovarao o aktivnijoj saradnji sa Opštinom Svrljig i drugim opštinama na jugoistoku Srbije.

Narodni poslanik Miletić sa ministrom Ružićem, foto: M.M.
Narodni poslanik Miletić sa ministrom Ružićem, foto: M.M.

Na sastanku je rečeno da jedinice lokalne samouprave moraju biti aktivnije u pogledu pisanja projekata i konkurisanja kod resornih ministarstava.

Takođe, u narednom periodu biće raspisan konkurs od strane ovog ministarstva, te da će opštine Svrljig, Gadžin Han, Bela Palanka, Babušnica i slične opštine imati veći broj bodova pri ocenjivanju, prvenstveno zbog geografskog položaja i razuđenosti ovih opština.

Miletić je poručio da se veća pažnja treba usmeriti na male opštine na jugoistoku Srbije, koje su u teškoj ekonomskoj situaciji.

U malim opštinama treba otvarati nova radna mesta, dovoditi investitore, stvarati pozitivniju poslovnu klimu kako bi se uposlio što veći broj ljudi, rekao je Miletić.

Inače, ministar Ružić je obećao da će posetiti Svrljig u narednom periodu, te da se nada da će opština ostvariti pogodnosti i stvoriti bolji ekonomsko-poslovni ambijent kroz realizaciju projekata na kojima će konkurisati, pogotvu za izgradnju, tj. dogradnju vrtića, Gerento centra i sl.

4 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Lokalni izbori 2024

POKRET ZA SPAS SVRLJIGA: U subotu predizborni skup i koncert u gradskom parku

Sport

FK Svrljig izborio opstanak u Zoni Centar

Lokalni izbori 2024

ZNAMO SE: Razgovor sa građanima na zelenoj pijaci

40 godina od osnivanja

Obeležen Dan SŠ ,,Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig

Odlična vest

Akcija ,,Na dinar – pet dinara” započeta u opštini Svrljig

Sportske vesti

Istorijska utakmica: Posle 47 godina sastali se ponovo SVRLJIG I PARTIZAN!

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano