Svrljiške novine

Broj pregleda

Miletić se sastao sa ministrom Ružićem

Narodni poslanik Milija Miletić sastao se juče u Beogradu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa ministrom Brankom Ružićem kako bi razgovarao o aktivnijoj saradnji sa Opštinom Svrljig i drugim opštinama na jugoistoku Srbije.

Narodni poslanik Miletić sa ministrom Ružićem, foto: M.M.
Narodni poslanik Miletić sa ministrom Ružićem, foto: M.M.

Na sastanku je rečeno da jedinice lokalne samouprave moraju biti aktivnije u pogledu pisanja projekata i konkurisanja kod resornih ministarstava.

Takođe, u narednom periodu biće raspisan konkurs od strane ovog ministarstva, te da će opštine Svrljig, Gadžin Han, Bela Palanka, Babušnica i slične opštine imati veći broj bodova pri ocenjivanju, prvenstveno zbog geografskog položaja i razuđenosti ovih opština.

Miletić je poručio da se veća pažnja treba usmeriti na male opštine na jugoistoku Srbije, koje su u teškoj ekonomskoj situaciji.

U malim opštinama treba otvarati nova radna mesta, dovoditi investitore, stvarati pozitivniju poslovnu klimu kako bi se uposlio što veći broj ljudi, rekao je Miletić.

Inače, ministar Ružić je obećao da će posetiti Svrljig u narednom periodu, te da se nada da će opština ostvariti pogodnosti i stvoriti bolji ekonomsko-poslovni ambijent kroz realizaciju projekata na kojima će konkurisati, pogotvu za izgradnju, tj. dogradnju vrtića, Gerento centra i sl.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Neka dovede neku firmu više, to je još kad obećano….

    • Biće sve,ali pred izbore……

  • Jel tacno da menjaju Racu?

  • Racu ne može niko da smeni on smenjuje njih.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *