Broj pregleda

PRAVI SRBIN SA SRBIMA: MILETIĆ STIGAO NA KOSOVO

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, zamenik predsednika SO Knjaževac i predsednik UG ‚‚Zajedno do svetlosti” danas su stigli na Kosovo kako bi razgovarali sa predstavnicima opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan.

Miletić na Kosovu, Kosovo, foto: M.M.
Miletić na Kosovu, Kosovo, foto: M.M.

Naime, po rečima Milije Miletić opštine Svrljig i Zubin Potok će se pobratimiti, jer imaju zajedničke interese po pitanju razvoja turizma, poljoprivrede i ženskog preduzetništva.

Našu ideju da se pobratimimo sa opštinom Zubin Potok prihvatili su odmah predsednik opštine Srđan Vulović i predsendik SO Zubin Potok Nemanja Jakšić. Imamo zajednički cilj, a to je promocija i razvoj turizma, poljoprirvrede i ženskog preduzetništva, gde će predsednica svrljiškog parlamenta Tatjana Lazarević biti maksimalno uključena, rekao je u telefonskom razgovoru za portal ‚‚Svrljiške novine” narodni poslanik Milija Miletić koji se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Narodni poslanik Milija Miletić je ujedno predsednik Pododobra za praćenje stanja u poljoprivredi u nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima, gde spada i opština Zubin Potok, ali i ostale opštine u ovom delu Kosova i Metohije.

Svrljiška i knjaževačka delegacija posetila je Institut za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici i tamo se sastala sa direktorom Milovanom Krivokapiećm. Oni su razgovarali o pomoći Srbima koji žive na Kosovu, bilo je reči o međusobnoj saradnji i pomoći Svrljiga i Knjaževca našim ljudima na ovim prostorima.

kosovo

Miletić je iskoristio priliku i sastao se sa direktorom Zemljoradničke zadruge ‚‚Zubin Potok” i direktorom Radetom Utvićem kako bi razgovarao o eventualnoj pomoći zadrugarstvu na Kosovu.

Tu smo da se pomažemo, možemo za naše ljude na Kosovu obezbediti repromaterijal, priplodna grla ovaca i goveda, sadnice šljive, višnje, lešnika i sl. ono što je potrebno za razvoj zadrugarstva i same poljoprivrede, kaže Miletić.

Miletić dodaje da je dogovoren sastanak predstavnika zadruga iz Svrljiga i Knjaževca sa predstavnicima kosovksih zadruga, prvenstveno radi razmene iskustva i moguće saradnje.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Citam pa se razmisljam
    da li to znaci da cemo ekonomski da napredujemo?Svaka cast ljudima na Kosovu i neka se bore za svoju teritoriju i imaju punu podrsku,ali prvenstveno je pitanje sta to nama znaci?Kome znaci ovo?Sta znaci obicnom svrljizaninu sto se neko bratimi ili jos grdje sto neko posecuje opstine na kosovu bez cilja?

    • Od ovih bratimljenja samo kafane imaju koristi jer se sve svodi na jedenje i pijenje isto ko i sa Slovencima.Za opstinu nikakva korist samo marketing za pojedince.Sve u svemu smesno i zalosno i dok curani gutaju bice dobro ovima na vlasti.

  • Pravo pitanje je:Gde su bili ’98-me i ’99-e,sad je “lako” otići na Kosmet i slikati se za novine za jeftine političke poene…

  • CITIRAĆU:PRAVI SRBIN SA SRBIMA: MILETIĆ STIGAO NA KOSOVO.Znači ostalo gradjanstvo nisu Pravi Srbi,već samo Srbi.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *