Svrljiške novine

Broj pregleda

SVRLJIG DOMAĆINSKI: STIPENDIJE ZA 25 STUDENATA ZAVŠRNIH GODINA

Studenti završnih godina studija potpisali su u sredu, 26. decembra, ugovore o stipendiranju u sali Skupštine opštine Svrljig. 

Predsednica Trifunović u razgovoru sa studentima, foto: M.M.
Predsednica Trifunović u razgovoru sa studentima, foto: M.M.

U ime opštine Svrljig ugovore je studentima dodelila predsednica opštine Jelena Trifunović, rekavši da opština Svrljig ima za cilj da privrednicima logistički pomogne, ali i da radi na dovođenju novih privrednih subjekata i investitora, kako bi se uposlio12 što veći broj mladih ljudi.

Inače, ove godine pravo na stipendiju steklo je 25 studenata iz opštine Svrljig, a one se dodeljuju po Odluci koju je donela Skupština opštine Svrljig.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Nije mi jasno zasto stipendirate samo završne godine? I Bela Palanka koja nije nesto veća od Svrjiga bar mesečno pomaže svim studentima u plaćanju mesečnih kartica i smeštaja u studentskom domu. Opštinu vodi samo par ljudi sa visokim obrazovanjem. Stičem, možda pogrešan utisak, da i ne razumeju značaj stipendija za obrazovanje. Stvarno me čudi da predsednica Jelena to ne koriguje jel ne deluje kao nezainteresovana i neperpspektivna (stvarno sve pohvale). Neracionalno je da se srednjoskolci stipendiraju a studenti ne. Bolje platiti im mesečne karte do Niša za neko perspektivno zanimanje a ne skolovati nepotreban kadar slozićemo se.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *