Broj pregleda

DA LI POSTOJI REŠENJE: Bandere su stare i trule, ljudima ne rade uređaji jer je NAPON STRUJE SLAB

Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas je na skupštinskom zasedanju u Beogradu postavio pitanje kada će biti rešen problem snabdevanja električnom energijom Svrljiga, svrljiških sela, ali i jugoistoka Srbije.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović

Miletić je pitanje uputio Ministarstvu energetike, Elektrodistribuciji Srbije i Elektro mreži Srbije, sledeće sadržine:

Kada će se ući u proces kompletne rekonstrukcije elektro-mreže bandera i trafoa koji su postavljani prošlog veka, 70-tih i 80-tih godina u Svrljigu, Knjaževcu, Sokobanji, Boljevcu, Beloj Palanci, Gadžinom Hanu, Bojniku, Lebanu, Vladičinom Hanu i drugim opštinama u ovom delu Srbije, upitao je Miletić.

On je izneo konstataciju da do sada ništa nije rekonstruisano i obnovljeno, a ni nadograđeno, što veoma loše utiče na snagu i napon struje u seoskim područjima, ali i u samim opštinskim centrima.

U selima pogotovu napon i snaga struje ide do 110 ili 120 volti, što je katastrofa za korisnike usluga, koji su redovne platiše. Oni plaćaju mnogo niže napone u voltima i uređaji im se svakodnevno kvare. Na primer, ozbiljni poljoprivrednici ne mogu upaliti čekićar ni mlin, ali ni nešto približno slično, jer na toj jačini struje to neće raditi. Ovo je stvarno jedan veliki problem sa kojim se susrećemo godinam, kaže Miletić i dodaje da su bandere trule i stare i da non-stop dolazi do prekida električne energije i kvarova.

Miletić je uputio zahtev da se ovaj problem reši što pre, kako bi ljudi u seoskim sredinama mogli da koriste sve one uređaje koji su im neophodni za svakodnevni život, ali i za rad.

Zahtevam da jačina napona i snaga struje bude kao i u ostalim delovima zemlje, što znači od 210 do 230 volti. Takođe, zahtevam rekonstrukciju elektro-mreže na jugoistoku Srbije, poručio je Miletić.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/271765163537500/

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Pogledajte velika slova na papiru sto se drzi . Ucio se govor dan i noc bez prestanka. Odgovarao za peticu.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *