Broj pregleda

Uz podršku Ministarstva i Opštine Svrljig završeni radovi na rekonstrukciji objekta PU ‚‚Poletarac”

Predškolska ustanova ‚‚Poletarac” je ustanova u koju Opština Svrljig bezrezervno ulaže, prvenstveno zbog svrljiške dece koja prvo pred-obrazovanje stiču upravo u ovoj obrazovnoj ustanovi. 

PU ‚‚Poletarac'', igraonica, foto: M. Miladinović
PU ‚‚Poletarac”, igraonica, foto: M. Miladinović

U ovoj godini uz podršku Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović i Opštine Svrljig realizovan je projekat gde je izvršena rekonstrukcija objekta PU ‚‚Poletarac”. Opština je na ovom projektu učestvovala sa 20%, dok je Minisarstvo uplatilo ostalih 80% sredstava.

Kroz ovaj projekat izvršeno je uklanjanje lamperije iz zdravstveno-higijenskih razloga, a sve u cilju povećanja bezbednosti dece. Takođe, izvršena je rekonstrukcija šest toaleta u dečjim boravcima.

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M. Miladinović

Tim povodom, danas su ovu obrazovnu ustanovu posetili predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, njen pomoćnik Miroslav Marković i narodni poslanik Milija Miletić.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/533821500415232/

Poslanik Miletić najavio je da će i u narednim mesecima opština nastaviti da ulaže u razvoj Predškolske ustanove ‚‚Poletarac”.

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. Miladinović
Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, foto: M. Miladinović

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da je SO Svrljig od 2014. godine, na inicijativu Ujedinjene seljačke stranke povećala budžet za razvoj poljoprivrede, ali je poseban akcenat stavljen na mere populacione politike, kao i na poboljšanje uslova školavanja za najmlađe Svrljižane, konkretno na predškolsu ustanovu, Osnovnu i Srednju školu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Samo napred Milija Svrljig je uz tebe

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *