Zdravstveni pregledi u najudaljenijim selima svrljiške opštine

Broj pregleda

Krajem oktobra meseca sprovedena je akcija preventivnih pregleda u selima Labukovo i Gojmanovac u organizaciji Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja “Dr Ljubinko Đorđević” Svrljig.

Dom zdravlja Svrljig, foto: DZ Svrljig
Dom zdravlja Svrljig, foto: DZ Svrljig

Tim povodom, medicinska ekipa obišla je stanovnike ova dva najudaljenija sela u svrljiškoj opštini kako bi meštanima proverili zdravstveno stanje – merenjem krvnog pritiska i šećera u krvi.

Prilikom kontrole pacijenta, posebna pažnja bila je usmerena na najstarije i slabo pokretne pacijente kojima je naročito teško da dođu kod lekara.

Po rečima nadležnih iz ove zdravstvene ustanove, Dom zdravlja Svrljig će i u narednom periodu nastaviti sa praksom obilaska udaljenih sela u svrljiškoj opštini, i pored toga što se ova ustanova susreće sa mnogobrojnim problemima od kojih je najveći problem nedostatka kadrova i manjak zapošljenih ljudi.

Iz Doma zdravlja poručuju da građani izdvoje malo vremena za sebe i svoje zdravlje i zakažu pregled kod svog izabranog lekara i na taj način detaljno provere svoje zdravlje.

Zakazivanje pregleda se vrši lično na šalteru Opšte medicine Doma zdravlja Svrljig ili na telefon 018/821-401.

Bolje je sprečiti nego lečiti!

Pročitajte i

Dom zdravlja Svrljig, foto: Svrljiške novine, sva prava su zadržana

Obaveštenje iz Doma zdravlja Svrljig

Dom zdravlja Svrljig obaveštava građane da zbog radova na mreži, u večernjim i noćnim časovima 2. i 3. avgusta neće raditi fiksni telefoni u ovoj

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *