Broj pregleda

MODERNA ŽELEZNICA ZA BRŽI RAZVOJ PRIVREDE I POLJOPRIVREDE

Kompletnom rekonstrukcijom pruge Niš – Zaječar, koja prolazi kroz svrljišku opštinu, zatvoriće se jedna veoma važna infrastrukturna celina, a Svrljig će dobiti mogućnost da se putem železničkog saobraćaja dodatno ekonomski razvije. 

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament.rs
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament.rs

Godinama se u Svrljigu grade putevi, rekonstruiše se putna infrastruktura, radi se na dovođenju investitora, a sada ova mala opština dobiće još jedan veliki plus jer će imati novu, odnosno potpuno rekonstruisanu prugu, za šta se u prethodnom periodu zalagao narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Miletić kaže da je bitno da građevinski materijal proizvode srpske firme, firme sa jugoistoka Srbije, jer će se u narednom periodu graditi veliki broj objekataka u seoskim područjima, pa će proizvođači imati obavezu, ali i potrebu da proizvedeni materijal bude što bolji.  U okviru Zakona koji će po svemu sudeći biti ubrzo usvojen data je mogućnost da se dozvole za izgradnju

Mi ćemo graditi veći broj objekata u seoskim područjima, proizvođači moraju da imaju potrebu i obavezu da materijal bude što bolji. U okviru zakona dali smo mogućnost da se lakše dobiju dozvole u seoskim područjima za gradnju, kaže Miletić.

On je istakao da će izgradnjom pruge ka Zaječaru svrljiška firma koja proizvodi betonske pragove obezbediti pragove po pristupačnoj, nabavnoj ceni.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *