MODERNA ŽELEZNICA ZA BRŽI RAZVOJ PRIVREDE I POLJOPRIVREDE

Broj pregleda

Kompletnom rekonstrukcijom pruge Niš – Zaječar, koja prolazi kroz svrljišku opštinu, zatvoriće se jedna veoma važna infrastrukturna celina, a Svrljig će dobiti mogućnost da se putem železničkog saobraćaja dodatno ekonomski razvije. 

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament.rs
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: Parlament.rs

Godinama se u Svrljigu grade putevi, rekonstruiše se putna infrastruktura, radi se na dovođenju investitora, a sada ova mala opština dobiće još jedan veliki plus jer će imati novu, odnosno potpuno rekonstruisanu prugu, za šta se u prethodnom periodu zalagao narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić.

Miletić kaže da je bitno da građevinski materijal proizvode srpske firme, firme sa jugoistoka Srbije, jer će se u narednom periodu graditi veliki broj objekataka u seoskim područjima, pa će proizvođači imati obavezu, ali i potrebu da proizvedeni materijal bude što bolji.  U okviru Zakona koji će po svemu sudeći biti ubrzo usvojen data je mogućnost da se dozvole za izgradnju

Mi ćemo graditi veći broj objekata u seoskim područjima, proizvođači moraju da imaju potrebu i obavezu da materijal bude što bolji. U okviru zakona dali smo mogućnost da se lakše dobiju dozvole u seoskim područjima za gradnju, kaže Miletić.

On je istakao da će izgradnjom pruge ka Zaječaru svrljiška firma koja proizvodi betonske pragove obezbediti pragove po pristupačnoj, nabavnoj ceni.

Pročitajte i

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *