Broj pregleda

MILETIĆ: Neophodno ponovo aktivirati ‚‚Svrljišku mlekaru”

Narodni poslanik Milija Miletić na prethodnom zasedanju Narodne Skupštine Republike Srbije potencirao je da kompanija ‚‚Imlek” koja je u prethodnom periodu otkupila ‚‚Nišku mlekaru” ponovo pokrene pogon mlekare u Svrljigu i da se u ovoj maloj opštini nastavi sa proizvodnjom mleka. 

Narodni poslanik Milija Miletić u Skupštini Srbije, foto: RTS2
Narodni poslanik Milija Miletić u Skupštini Srbije, foto: RTS2

‚‚Imlek” treba da pokrene proizvodnju mleka u Svrljigu i da pojača svoje kapacitete u Nišu, jer nam je veoma bitno da mlekara radi, a da radnici dobiju posao. ‚‚Imlek” da pomogne stočarima – malim proizvođačima, koji imaju mali broj grla stoke, a koji nemaju mogućnost da ispune visoke standarde higijene vimena, zbog većeg broja somatskih ćelija nego što je preporučeno, obezbeđivanjem laktofriza za te male proizvođače, za nekoliko gazdinstva, rekao je Miletić.

Miletić se osvrnuo i na problem sa kojim se susreće kompanija ‚‚Imlek” a u vezi sa požarom koji ih je zadesio kada se zapalio magacinski prostor u Padinskoj skeli. On je poručio da je sada pravi trenutak da ‚‚Imlek” ponovo pokrene mlekare u Nišu i Svrljigu, da poveća kapacitete i krene intenzivniju preradu i proizvodnju mleka, te da prostorije koje ima u ovim mestima iskoristi na najadekvatniji način.

Niska mlekara u Svrljigu

Podsećamo vas da se u Svrljigu u pogonu nekadašnje ‚‚Niške mlekare” prerađivalo 25.000 litara mleka dnevno, a bilo je upošljeno 50 radnika. 

Mlekara danas u Svrljigu ne radi, a samo nekoliko radnika prebačeno je u pogon mlekare u Zaječaru. 

Poslanik Miletić zatražio je sastanak po ovom pitanju sa Ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, u nadi da će se pronaći rešenje za ponovno pokretanje pogona mlekare u Svrljigu.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *