‚‚Dečja nedelja“ obeležena i u svrljiškim selima

Broj pregleda

U okviru obeležavanja ‚‚Dečje nedelje“ pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković obišao je učenike prvog razreda na seoskom području.

Miroslav Marković u poseti školi u Niševcu, foto: R.S.
Miroslav Marković u poseti školi u Niševcu, foto: R.S.

Sada već po tradiciji deca iz svrljiških sela – učenici prvog razreda, u okviru obeležavanja ‚‚Dečje nedelje“ svake godine od lokalne samouprave dobijaju prigodne paketiće u vidu mini školskog pribora i slatkiša.

Ne želimo da se deca u seoskim školama osete zaboravljenim i manje vrednim te smo ih kao i prošle godine obišli i podelili im skromne poklone, dar Opštine, rekao je Marković.

Vredno je istaći da su deca na selu na isti način obeležila ‚‚Dečju nedelju“ kao i njihovi vršnjaci u gradu.

https://www.facebook.com/svrljig/videos/640299479700021/

Oni su učestvovali u kros takmičenju, birali su najlepšu masku na maskenbalu, učestvovali u čitanju, pevali i uživali u danima ‚‚Dečje nedelje“ koja se obeležava svake godine početkom oktobra meseca.

Pročitajte i

Od 9 do 14h pojedina sela bez struje

Kako namje saopšteno iz Elektrodistribucije Svrljig, zbog radova na seči rastinja u zoni dalekovoda bez struje će ostati pojedina sela.  Naime, radovi se izvode u

Hram Sv. Ilija, selo Niševac, foto: Svrljiške novine

Sveti Ilija proslavljen u Niševcu

Danas je obeležen veliki hrišćanski praznik Sveti Ilija. Svrljižani i meštani Niševca ovaj dan proslavili su na dostojanstven način, po svim crkvenim običajima u obnovljenom

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *