Search
Close this search box.
Broj pregleda

MILETIĆ SPASIO ŠKOLU OD GAŠENJA: U prvom krugu 59 učenika upisalo Srednju školu u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

Inicijativa narodnog poslanika Milije Miletića konačno je urodila plodom jer je sačuvana Srednja škola u Svrljigu od gašenja. 

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: redakcija, arhiva
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: redakcija, arhiva

Naime, on je početkom godine predložio da se za dualno obrazovanje u Svrljigu, ali i za ostale smerove, subvencionišu učenici, te da se na taj način dodatno olakša roditeljima da školuju svoju decu u svom mestu.

Po prvi put, posle mnogo godina, u prvom upisnom krugu za svrljišku Srednju školu ”Dušan Trivunac Dragoš” opredelilo se čak 59 učenika.

Njih 29 izrazilo je želju da upiše Gimnaziju, 19 učenika je na listi upisali smer Mašinski tehničar, a 15 je bilo odlučno za upis smer trgovac – dualnog obrazovanja.

Po rečima nadležnih, očekuje se još dece koja će upisati srednje obrazovanje u Svrljigu u novoj školskoj 2018/2019 godini.

PROČITAJ JOŠ…
NAKON SREDNJEG OBRAZOVANJA, ĐACI MOGU UPISATI FAKULTET U SVRLJIGU!

5 Komentara

  1. Ma sve je Milija spasio deleći naše pare kapom i šakom. Da nije postojala greška u Min. obrazovanja i da nisu trebali da ukinu odeljenje, Milija bi ga sigurno napravio. A inače je zaslužan i za vazduh koji dišemo. Da nije njega svi bi poumirali…

  2. Svaka cast.Licno znam da je milija u 6 sati ujutru bio ispred ministarstva jer je nekog iz srednje skole bilo briga dali ce da ima dva tri ili jedno odeljenje.Milija jeste spasio skolu i svaka mu cas. Milija samo napred i ne osvrci se sta drugi pricaju.Psi laju-karavani prolaze.

    1. da je 29+16+19=64…ako već pametuješ,matematika za drugi razred…osnovne…ali račun je svakako dobar,jer je 15 smer trgovac…matematika je čudo…ako je uopšte bitno…Milija spasilac…to je bitno

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano