Broj pregleda

Složena zadruga okuplja sve zemljoradničke zadruge u Svrljigu

Juče je održana sednica inicijativnog odbora za formiranje Složene zadruge na teritoriji opštine Svrljig.

udruzena

Cilj formiranja Složene zadruge jeste udruživanje svih zadruga u Svrljigu koje vrše proizvodnju u jednu, kao i zajednička promocija i plasman proizvoda van teritorije opštine.

Ovakav vid udruživanja podržao je narodni poslanik Milija Miletić koji je tom prilikom obrazložio prednosti udruživanja svih zadruga koje vrše proizvodnju na teritoriji Svrljiga i plasman proizvoda na tržište.

Udruženi možemo mnogo više da postignemo u razvoju zadrugarstva, poljoprivrede i stočarstva. Cilj nam je da roba iz Svrljiga dođe na trižšta širom Srbije, ali i Evrope, kazao je Miletić.

Predstavnik ZZ „Plantamel“ Ljubiša Savić prezentovao je probleme individualne proizvodnje i ukazao na prednost udruženja svih zadruga koje vrše proizvodnju i plasman proizvoda na tržište, kao i mogućnost izvoza na inostrana tržišta.

Sednici inicijativnog odbora složene zadruge na teritoriji svrljiške opštine prisustvovali su narodni poslanik Milija Miletić, predsednica opštine Jelena Trifunović, njen pomoćnik Miroslav Marković, direktorka ZZ „Svrljižanka“ Dragica Ristić, direktor Zadruge „Svrljiško jagnje“ Milan Kostić, ZZ „Plantamel“ Ljubiša Savić, , Predstavnik mlekare „Aeckop“ i predstavnik OU Svrljig Ivan Tasić, zadužen za sektor poljoprivrede.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA

1 Komentara

  • A zasto Igor Davidovic nije pomenut u tekstu iako je bio prisutan? Zasto cenzurisete buduceg predsednika?

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *