Search
Close this search box.
Broj pregleda

MILETIĆ: Cilj nam je da deca posle osmog razreda ostanu u Svrljigu! To Opština finansijski pomaže!

Podeli sa prijateljima:

Na inicijativu narodnog poslanik Milije Miletića u nedelju, 20. maja, održan je roditeljski sastanak predstavnika Osnovne škole ”Dobrila Stambolić”, Srednje škole ”Dušan Trivunac Dragoš” i Lokalne samouprave Opštine Svrljig. 

roditeljski

Tema roditeljskog sastanka bila je upis osnovaca u Srednju školu u Svrljigu, gde je po odluci Skupštine opštine, a na inicijativu Ujedinjene seljačke stranke odlučeno da se budućim učenicima ove škole mesečno isplaćuje subvencija od 7.500 dinara, za dualno obrazovanje, odnosno 5.000 dinara za ostale smerove koji đaci nakon osmogodišnjeg školovanja upišu.

Po rečima Milije Miletića cilj je zadržati decu u Svrljigu, jer do sada ni jedna škola u Srbiji nije učinilia ono što je Opština Svrljig učinila za buduće školarce kojima će uredno biti isplaćivana mesečna nadoknada za školovanje u svom mestu.

Na ovaj način olakšaćemo roditeljima i smanjiti im troškove. Opština brine o svojim sugrađanima i na ovaj način finansijski će ih rasteretiti. Mnogi su do sada plaćali iznajmljivanje stanova u Nišu i u drugim mestima, a sada, imaju mogućnost da svoju decu školu u Svrljigu i da za to od opštine dobijaju finansijsku pomoć, rekao je Miletić.

 UMESTO EKONOMSKE ŠKOLE – GIMNAZIJA 

Od ove godine je novina što će umesto smera Ekonomski tehničar biti uveden ponovo smer Gimnazije u svrljiškoj školi.

miletic 1

Imali smo mogućnost i iskoristili smo tu mogućnost, deca će moći da u predstojećoj školskoj godini 2018/2019 upišu Gimnaziju u Svrljigu, dok će sledeće godine svi osmaci moći da upišu Gimnaziju / informatički smer, poručio je Miletić.

Miletić ističe da menadžment Srednje škole u Svrljigu mora više brinuti i da u narednom periodu traži zanimanja koja su prilagođena deci iz ovog kraja.

BESPLATAN PREVOZ ZA DECU SA SELA

milija miletic 2

Miletić je predložio da prevoz za decu sa seoskih područja bude besplatan, što je i usvojeno.

Narodni poslanik je na kraju roditeljskog sastanka poručio da će se i dalje boriti za razvoj školstva i unapređenje srednjeg i osnovnog obrazovanja u Svrljigu, te dodao da očekuje podršku menadžmenta obe škole.

Piše: A.S. / Foto: A.K. / Svrljiške novine

9 Komentara

  1. Dobro je sto se pokusava pomoci srednjoskolcima, ali zar nije veci problem sto obrazovani mladi ne zele da se vrate u Svrljig ili pak nemaju mogucnosti za tako nesto? Stipendirani gimnazijalci ce morati na fakultet, a koliko njih ce nakon toga odluciti da se vrati i bude bez posla u Svrljigu?

  2. sto toliko hejtujete pokusaje da se u ovom selu bar uradi nesto za ovu decu.
    time pokazujete da bi ste bili gori od ovih danas na vlasti i zato ne planiram da menjam svoje misljenje do daljeg

  3. Mora Milija jedna firma da se ovde otvori… Da mladi ne beže u Slovačku, to je obećano u Prekononogu kada smo svi glasali da postaneš poslanik.

    1. i koliko je proslo od tada. evo za neki dan ce milija da otvori. pre ce bude neka farma u izvor negde. pa da ako treba i put da se asfaltira do tamo. da bude etno.

  4. Zašto se ne napiše koliko učenika završavaju ove godine osmi razred,i koliko srednjoškolaca završavaju četvrti.Nedostaje nam taj podatak.

  5. Opet se gleda interes bogatijih porodica koje mogu da priušte deci fakultet. Ili se gleda neko novo zaposlenje određenih ljudi zbog novog smera. Koliko ima prosvetnih radnika u Svrljigu i koliko je dece istih koji se školuju u našoj srednjoj školi? Da se nekom plaća da ide u školu, a jel će neko morati i da klekne da ih moli da idu u školu???
    Ovo je nebuloza kao i uređenje fasada zgrada koje su u privatnom vlasništvu a nekom palo na pamet da ih plaćamo svi…
    Mlatite praznu slamu, bez jedne ili dve fabrike koje će ovde zadržati ljude sve je uzalud!!!! Opozicija, pozicija, rušioci, graditelji, nebitno ko, dajte rešenje!!!!!!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano