Search
Close this search box.
Broj pregleda

MILETIĆ: Poseban fond za pomoć obolelim poljoprivrednicima

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik i prvi čovek Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas je na zasedanju Narodne Skupštine u Beogradu zatražio je da se krene sa procedurom formiranja fonda za pomoć poljoprivrednicima koji su oboleli od teških bolesti. 

Miletic Milija 1
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: PrtScr, Parlament Srbije

Miletić je danas zatražio da se formira poseban fond koji će biti na usluzi i pomoći poljoprivrednicima koji se razbole od teških i malignih bolesti, a koji pritom na godišnjem nivou uplaćuju PIO preko poljoprivrede u visini od 110.000 dinara.

Prioritet nam je da u što većoj meri pomognemo poljoprivrednike. Kada se ne daj Bože poljoprivrednik razboli, od najtežih oboljenja npr. maligniteta, on tada nije u mogućnosti da obrađuje zemlju i obavlja poslove u polju, bez obzira da li su to voćari, stočari, povrtari, ratari ili bilo koji drugi poljoprivrednici. Takođe, isto važi i za nosioce poljoprivrednih gazdinstava ili člana gazdinstva. Svako gazdinstvo koje zadesi slična situacija ostaje u velikom problemu, jer kada se zaostane sa nekim poslom izostaju i plodovi rada, a samim tim i sredstva kojim se izmiruje PIO osiguranje za poljoprivredu. Tada ta lica nemaju prava na lečenje i dolaze u situaciju da rasprodaju osnovna sredstva za rad što je nedopustivo.  S’toga tražim da se što pre formira finansijski fond koji će pomagati takvim poljoprivrednicima, poručio je Miletić.

Miletić je na ovaj način poslanicima i predstavnicima Vlade i građanima Srbije predočio da je ovo veoma veliki problem koji ne treba zanemariti, te da je  poljoprivrednicima Srbije neophodna pomoć države.

2 Komentara

  1. pomozi ti prvo svom meštaninu,zemljaku,pa posle idi da pricas u skupstini.u ulici Lole Ribara zivi B. P. kojemu su amputirali nogu zato sto nije mogo da se leci,tacnije sto je nasledio 6 ha zemljista u Pluzinu koje ne moze da obradjuje i zbog toga nije mogo da regulise pravo na zdravstvenu knjizicu a nije u radnom odnosu.Obracao se vise puta Opštinskom rukovodstvu,centru za socijalni rad,drzavi,ali niko nije ni hteo da cuje da mu se pomogne,zahvatila gangrena i odsekli,i niko iz ovog naseg opštinskog rukovodstva ga nije bar ni pomenuo a kamoli da poseti.A majka mu lezi nepokretna u istom stanu.Eto kolka je nasa briga za coveka.Ne daj Boze da se neko razboli,a sad kolko ce mu pomognu,to se zna.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano