Broj pregleda

Učenici koji srednju školu upišu u Svrljigu dobijaće mesečno 7.500 dinara

Na prethodnoj sednici SO Svrljig, koja je održana u petak. 30. marta, odbornici Skupštine opštine Svrljig usvojili su predlog Ujedinjene seljačke stranke da se finansijski pomažu učenici koji upišu Srednju školu u Svrljigu sa 7.500 dinara.

SO SVRLJIG MILIJA MILETIĆ

Naime, reč je o finansijskoj podršci učenicima trogodišnjih i četvorogodišnjih obrazovnih profila u dualnom obrazovanju koji školu upišu u Svrljigu, oni će dobijati mesečno 7.500 dinara, dok će učenici koji upišu trogodišnju ili četvorogodišnju školu ostalih profila u SSŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig dobijati naknadu u iznosu od 5.000 dinara.

Predlog je podnela Ujedinjena seljačka stranka, odnosno predsednik USS Milija Miletić, i na taj način  još jednom dokazala da brine o svojim mladim sugrađanima koji žele da ostanu u Svrljigu i ovde se školuju, žive i rade.

Ovom odlukom se promoviše i dualno obrazovanje, kao novi vid obrazovanja, propisivanjem većeg iznosa finansijske podrške učenicima koji upisiju obrazovne profile u dualnom obrazovanju.

Ovo je u skladu sa politikom na nacionalnom nivou, gde se takođe očekuju razne mere podrške ovom vidu obrazovanja, poručio je Miletić.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

9 Komentara

 • Svaka čast Ujedinjenoj seljačkoj stranki. Dobra odluka i još bolje rešenje.

  8
  30
 • Covek nas doveo do tri najnerazvijenije opstine u zemlji.
  Oterao sve sto vredi iz Svrljiga fabrike nepostoje i on nesto prica.
  Sramota kako je obmanuo je narod

  34
  7
 • Dobra vest eto razloga da deca upisuju u svrljigu masovnije skolu

  8
  27
 • Mesecno po 7.500, bravo, dodje i meni da ponovo upisem srednju skolu. Sad ce svi u Svrljig da dodju, i Nislije i Knjazevcani kad cuju kako nas poslanik deli pare. 🙂

  24
  3
 • vreme je da se udruzimo i damo podrsku Miliji koji se bori za Svrljig.
  ja se ne secam da se neko ovako borio za nasu opstinu.
  samo napred Milija

  7
  33
 • Mene su interesuje sta je sa ucenicima koji vec pohadjaju pomenutu srednju skolu. Da li ce i oni dobijati tu pomoc ili ce biti diskriminisani u odnosu na ucenike koji ce je tek upisati?

  19
  4
 • Aprili-li-li

  12
  2
 • Koja glupost. To je sigurno ibeja vecite direktorice lele diktatora

  9
  3
 • A gde je pomoc za decu koja se skoluju u drugim gradovima sirom Srbije, samo nasa opstina ne daje nista, pogledajte druge opstine, karta za putovanje, placen dom ucenika, dzeparac i td… Tim ucenicima koji se skuju na stranu je potrebnije

  4
  2

Komentar

Your email address will not be published.