Search
Close this search box.
Broj pregleda

Učenici koji srednju školu upišu u Svrljigu dobijaće mesečno 7.500 dinara

Podeli sa prijateljima:

Na prethodnoj sednici SO Svrljig, koja je održana u petak. 30. marta, odbornici Skupštine opštine Svrljig usvojili su predlog Ujedinjene seljačke stranke da se finansijski pomažu učenici koji upišu Srednju školu u Svrljigu sa 7.500 dinara.

SO SVRLJIG MILIJA MILETIĆ

Naime, reč je o finansijskoj podršci učenicima trogodišnjih i četvorogodišnjih obrazovnih profila u dualnom obrazovanju koji školu upišu u Svrljigu, oni će dobijati mesečno 7.500 dinara, dok će učenici koji upišu trogodišnju ili četvorogodišnju školu ostalih profila u SSŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” Svrljig dobijati naknadu u iznosu od 5.000 dinara.

Predlog je podnela Ujedinjena seljačka stranka, odnosno predsednik USS Milija Miletić, i na taj način  još jednom dokazala da brine o svojim mladim sugrađanima koji žele da ostanu u Svrljigu i ovde se školuju, žive i rade.

Ovom odlukom se promoviše i dualno obrazovanje, kao novi vid obrazovanja, propisivanjem većeg iznosa finansijske podrške učenicima koji upisiju obrazovne profile u dualnom obrazovanju.

Ovo je u skladu sa politikom na nacionalnom nivou, gde se takođe očekuju razne mere podrške ovom vidu obrazovanja, poručio je Miletić.

9 Komentara

  1. Covek nas doveo do tri najnerazvijenije opstine u zemlji.
    Oterao sve sto vredi iz Svrljiga fabrike nepostoje i on nesto prica.
    Sramota kako je obmanuo je narod

  2. Mesecno po 7.500, bravo, dodje i meni da ponovo upisem srednju skolu. Sad ce svi u Svrljig da dodju, i Nislije i Knjazevcani kad cuju kako nas poslanik deli pare. 🙂

  3. vreme je da se udruzimo i damo podrsku Miliji koji se bori za Svrljig.
    ja se ne secam da se neko ovako borio za nasu opstinu.
    samo napred Milija

  4. Mene su interesuje sta je sa ucenicima koji vec pohadjaju pomenutu srednju skolu. Da li ce i oni dobijati tu pomoc ili ce biti diskriminisani u odnosu na ucenike koji ce je tek upisati?

  5. A gde je pomoc za decu koja se skoluju u drugim gradovima sirom Srbije, samo nasa opstina ne daje nista, pogledajte druge opstine, karta za putovanje, placen dom ucenika, dzeparac i td… Tim ucenicima koji se skuju na stranu je potrebnije

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano