Search
Close this search box.
Broj pregleda

RASPAD FUDBALSKOG KLUBA: FK ”Svrljig” pred gašenjem?

Podeli sa prijateljima:

Fudbalski klub ”Svrljig” od 1926. godine je prvi put u situaciji da bude ugašen jer je rukovodstvo na čelu sa Sretenom Bojićem i Upravnim odborom podnelo kolektivnu ostavku, a kako nezvanično saznajemo drugog rešenja koje bih moglo da ih zameni za sada nema ni na vidiku.

Grb FK ''Svrljig'', ilustracija, foto: Redakcija
Grb FK ”Svrljig”, ilustracija, foto: Redakcija
29496123 1917510001614339 1180928380753674240 n
Obaveštenje iz FK Svrljig

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici dato je Obaveštenje gde se obaveštavaju svi članovi Skupštine FK ”Svrljig” da će 27. marta, idućeg utorka, biti održana VANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA FK SVRLJIG.

Skupština će biti održana u prostorijama Opštine Svrljig u 17 časova.

Inače, u današnem Sportskom žurnali – časopisu izašao je i članak gde stoji da Uprava i predsednik ne podnose ostavke zbog poraza i rezultata već zbog NEISPOŠTOVANOG DOGOVORA u vezi finansijskih sredstava sa Lokalnom samoupravom…

”Razlog nije neuspeh, već nepoštovanje dogovora o finansiranju i raspodeli sredstava sa predstavnicima lokalne samouprave. Sa novim budžetom klub ne može da se takmiči ni u nižem stepenu, pa je odlučeno da se klub stavi na raspolaganje lokalnoj samoupravi”, stoji u tekstu.

IMG 4767 e1521737979841Vredno je istaći da se novac obezbeđuje putem Konkursa za sport i da za isti postoji nadležna Komisija koja boduje i razmatra projekat, pa tek onda donosi odluke o raspodeli sredstava, što se kosi sa izjavom u časopisu.

Da li će nadležni naći adekvatnu zamenu koja će FK ”Svrljig” predvoditi u narednom periodu, ostaje nam da vidimo.

17 Komentara

  1. Od 2000g svi oni koji su vodili FK to su radili samo iz ličnog interesa. Doveli su FK Svrljig do propasti, a takav slučaj smo već imali sa rukometnim klubom. Radi sopstvenih interesa ugasili su fudbalsku školu a u zadnjih nekoliko godina igrače u prvom timu možemo izbrojati na prste jedne ruke. Dok je Džunić bio predsednik FK-a sve je bilo na svom mestu, a posle su došli naši svrljižani i sve rasturili. FUDBALSKA ELITO NEKA VAM JE NA ČAST.

  2. Pod hitno ispitati finansijsko stanje u FK Svrljig i da se tačno utvrdi ko je bio predsednik kluba i gde su završila 4.500.000,00din.Opština je te pare prenosila klubu pa da vidimo gde su pare. Tražimo da se izvrši finansijska revizija od strane revizora a protiv počinilaca pokrenu krivične prijave za finansijske malverzacije.

  3. Svrljizani, misljenja sam da gasenje FK Svrljig nije smak sveta. To sto je klub sa tradicijom zasluzuje postovanje, ali ukoliko ne dopustaju dostojansten rad, treba klub ugasiti i ostaviti obnavljanje rada za bolja vremena. Daleko veci problem je gasenje ind.giganata tipa ITKS, DP Progres, itd. Ugasene fabrike neminovno dovode do gasenja mesta iseljavanjem ljudi, nedovoljnim prirodnim prirastajem. Setimo se da ce se u prvi razred upisato deca u svega dva odeljenja. Naravno, neki procesi su rezultat devastirajuce politike iz devedesetih, ali ni politika u poslednjih petnaestak godina nije izrodila vise od losih kadrova na kljucnim mestima, od stvaranja lokalnog serifa koji se za sve pita. To ce sve na kraju procesa da dovede Svrljig da bude kao Kalna. Sud je ugasen, preduzeca su zatvorena, Dom zdravlja ce uskoro da postane ambulanta. Zivot u Svrljigu bice rezervisan samo za penzionere koji cekaju sudnji dan

  4. Da se preispita poslovanje i Dibrivoje Stojanović kada je bio u klubu !!! Čovek ne zna o fudbalu a zna se šta zna !!! Milijini kadrovi da se preospitaju i nadje neko sposoban ko može ovo da reši

  5. FK Svrljig je i u najteža vremena uspeo da opstane i ni jedna vlast do sada ga nije ugasila pa neće ni ova. Tražimo samo od opštinskog rukovodstva,odseka za budžet i finansije da kažu koliko su para preneli FK Svrljig u vreme kada je Šiša vodio klub, kolika su novčana sredstva bila zaplanirana a koliko preneta za tu sezonu a koliko utrošena.Zatražiti finansijski izveštaj od FKSvrljig koliko su para utrošili za tu sezonu jer tu leži zec. FK SVRLJIG je oduvek bio oličenje i lider jedne opštine u regionalnom takmičenju.Skupština kluba treba da zatraži finansijski izveštaj svih predhodnih aktera uprave kluba, jer para je dovoljno bilo na računu kluba za odigravanje još dve sezone u ligi.Najlakše je podneti kolektivne ostavke, skupština to usvoji I nikom ništa. Za prikrivanje teške finansijske situacije odgovorno je predhodno a i sadašnje rukovodstvo.

  6. Ljudi, pa nije fudbal najvaznija stvar u Svrljigu. Imamo mi mnogo bitnijih stvari da resavamo. Drvo koje roda ne radja, sece se i u oganj baca. Pre ili kasnije sve gubitase ista sudbina ceka.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Raspisani izbori za 2. jun za odbornike 66 lokalnih samouprava i beogradske i niške opštine

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano