Broj pregleda

Tribina o poljoprivredi na inicijativu Odseka za poljoprivredu Opštine Svrljig

Juče je u bioskopskoj sali svrljiškog Centra za turizam, kulturu i sport održana veoma posećena tribina – predavanje na temu predstavljanja sortimenata kukuruza i deteline, te otklanjanja bolesti koje se mogu javiti u toku vegetacije. 

NS Seme, foto: M. Miladinović
NS Seme, foto: M. Miladinović
Ivan Tasić iz Odseka za poljoprivredu Opštine Svrljig, foto: M. Miladinović
Ivan Tasić iz Odseka za poljoprivredu Opštine Svrljig, foto: M. Miladinović

Tribinu je otvorio Ivan Tasić iz Odseka za poljoprivredu opštine Svrljig – glavni inicijator ovog skupa. On je prisutne upoznao sa programom predavanja i predstavio goste iz Novosadskog instituta ”NS Seme”, Poljoprivredne stručne službe grada Niša i ostale predstavnike iz poljoprivrednog sektora.

U ime lokalne samouprave i Narodne skupštine Republike Srbije poljoprivredne proizvođače pozdravio je narodno poslanik Milija Miletić. On je tom prilikom poželeo svim poljoprivrednicima rodnu i blagorodnu godinu, sa više prinosa nego lane.

Inače, u nastavku predavanja, pored predstavljanja sortimenata, bilo je reči i o mogućim problemima prilikom sadnje kukuruza i deteline i otklanjanju istih, kao i o  načinu i terminima za setvu kako bi se postigli maksimalni prinosi na poljima.

Predstavnici iz Poljoprivredne stručne službe Niš pozvali su svrljiške poljoprivrednike da besplatno ispitaju zemljište kako bi se odlučili za uzgoj različitih kultura na ovom podneblju.

Narodni poslanik Milija Miletić u obraćanju poljoprivrednicima Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine
Narodni poslanik Milija Miletić u obraćanju poljoprivrednicima Svrljiga, foto: M. Miladinović, Svrljiške novine

Vredno je istaći da je na kraju tribine svaki poljoprivrednik dobio vaučer ”NS Seme” koji omogućava da na svakih pet kupljenih džakova semena/đubriva jedan džak dobije besplatno.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

1 Komentara

  • Tasa karikatura od coveka. Ja ne znam ko njega ozbiljno shvata. Kave si on samo filmove i price pusta . . .

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *