KNJAŽEVAC: Poziv statistima za film “Čarape kralja Petra“

Broj pregleda

Zillion, beogradska producentska kuća vrši pripreme za snimanje domaćeg filma „Čarape kralja Petra“Film će biti sniman na Staroj planini od 15. do 30. marta.

kralj petar

Kasting za zainteresovane statiste biće održan 17. i 18. februara u Domu kulture u Knjaževcu od 11 do 16 časova.

Mogu se prijaviti svi zaintersovani muškarci, žene i deca od 5 do 70 godina starosti. Posao statista biće plaćen.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija na mejl [email protected], ili telefon 064 2366 444.

Film “Čarape kralja Petra“ obrađuje povlačenje srpske vojske preko Albanije u toku Prvog svetskog rata, u kome je, nasuprot svenarodnoj tragediji epskih razmera, suprotstavljena lična tragedija kralja Petra Karađorđevića, koji golgotu preživljava putujući na seljačkim, volovskim zapregama, povlačeći se pred neprijateljem i ostavljajući svoju zemlju za sobom.

Izvor: Knjaževac vesti

Pročitajte i

6 Komentar

 • Evo posao za Svrljizane. Nema 1500 radnih mesta, ali imace dovoljno.

  5
  6
 • A jel u ovom filmu mogu da ucestvuju i clanovi druge stranke ili ce samo iz seljacke stranke da budu angazovani posto oni imaju iskustva u poziranju.Oni su statisti vec dugi niz godina kao odbornici koji nijednu rec nisu progovorili u lokalnoj skupstini.

  20
  3
  • I naravno Kim Dzong Un iz Pluzine.

   15
   4
  • U ovom filmu ne mogu učestvovati članovi druge stranke ,osim iz partije budućnosti jer u ovoj stranci su visoko obrazovani članovi!!!

   10
   3
 • Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika – italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperantu.
  Uz Lazara Ristovskog u ulozi Kralja Petra I Karađorđevića igraju: Danica Ristovski u ulozi Makrene Spasojević, Milan Kolak u ulozi Marinka Spasojevića, Marko Baćović u ulozi Nikole Pašića, Tanasije Uzunović u ulozi Vojvode Radomira Putnika, Svetozar Cvetković u ulozi Vojvode Živojina Mišića, Branko Jerinić u ulozi Vojvode Stepe Stepanovića, Nebojša Kundačina u ulozi Vojvode Petra Bojović, Aleksandar Vučković u ulozi Regenta/Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Marko Todorović u ulozi Princa Đorđa Karađorđevića, Radoje Čupić u ulozi Generala Pavla Jurišića Šturma, Ljubiša Savanović u ulozi Dragutina Dimitrijevića Apisa, Radovan Vujović u ulozi Živote, Ognjen Nikola Radulović u ulozi Mladog vojnika, Vahid Džanković u ulozi Prvog vojnika, Petar Maksimović u ulozi Dečaka Arbanasa, Nikola Pavlović u ulozi Redova, Ivan Rakić u ulozi Oficira, Božidar Bekirović u ulozi Vojnika Cigu, Aleksandar Marković u ulozi Ofirira, Predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović u ulozi Vojvode Vojislava Tankosića, Ivan Vujović u ulozi Momčila Gavrića, Ivan Marković u ulozi Zdravka Vulovića i mnogi drugi.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10 ili 15 epizoda. Snimanje filma i serije trebalo je da počne 2013, 2014 , 2015, 2016 i 2017. godine. Biće snimani u Srbiji, Rusiji, Albaniji, na Krfu, Parizu i Solunu.
  RTS će 2018. emitovati „Čarape Kralja Petra“ sa Lazarom Ristovskim.
  Ja sam jedva čekao snimanje prve klape filma i serije „Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog. Sa srećom!
  Čestitam!
  Samo napred Lazo!
  Projekat filma i serije „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ koji je zasnovan na motivima romana Milovana Vitezovića „Čarape Kralja Petra“ u produkciji Lazara Ristovskog i u režiji Petra Ristovskog biće premijerno prikazan povodom 100 godina završetka Prvog svetskog rata i Dana primirija.

 • Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika-italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperatu.
  Uloge će tumačiti: Lazar Ristovski kao Kralj Petar I Karađorđević, Milan Kolak kao Marinko Spasojević, Danica Ristovski kao Makrena Spasojević, Alekasandar Vučković kao Regent/Kralj Aleksandar I Karađorđević, Marko Todorović kao Princ Đorđe P. Karađorđević, Marko Baćović kao Nikola Pašić, Tanasije Uzunović kao Vojvoda Radomir Putnik, Branko Jerinić kao Vojvoda Stepa Stepanović, Svetozar Cvetković kao Vojvoda Živojin Mišić Nebojša Kundačina kao General/Vojvoda Petar Bojović, Radoje Čupić kao General Pavle Jurišić Šturm, Ljubiša Savanović kao Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis, Ivan Vujović kao Momčilo Gavrić, Radovan Vujović kao Života, Nebojša Vranić kao Doktor Svetislav Simonović, Miona Marković kao Princeza Jelena Karađorđević, Dragan Marjanović kao Pukovnik Milivoje Stojanović Brka, Ivan Isailović kao Major/Vojvoda Vojislav Tankosić, Ivan Marković kao Zdravko Vulović, Ognjen Nikola Radulović kao Mladi vojnik, Vahid Džanković kao Prvi vojnik, Petar Maksimović kao Dečak Arbanas, Nikola Pavlović kao Redov, Ivan Rakić kao Oficir, Božidar Bekirović kao Vojnik Ciga, Aleksandar Marković kao Oficir i mnogi drugi.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10 ili 15. epizoda.
  Snimanje filma i serije ,,Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ je počelo na Staroj planini ove godine i trebalo bi da se snima u Novom Sadu, Rusiji, Albaniji, na Krfu, Parizu i Solunu.
  RTS će 2018. emitovati ,,Čarape Kralja Petra“ sa Lazarom Ristovskim.
  Ja sam jedva čekao snimanje prve klape filma i serije ,,Čarape Kralja Petra“ po romanu Milovana Vitezovića u režiji Petra Ristovskog. Sa srećom!
  Čestitam!
  Samo napred Lazo!
  Projekat filma i serije ,,Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ je zasnovan na motivima romana Milovana Vitezovića ,,Čarape Kralja Petra“ u produkciji Lazara Ristovskog i u režiji Petra Ristovskog biće premijerno prikazan povodom 100 godina završetka Prvog svetskog rata i Dana primirija.
  Lazo, tebi trebaju patriote da pomognu i da skupe pare za snimanje tvog filma i serije o Kralju Petru I Karađorđeviću na primer recimo i nacionalni pokreti: Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije, Narodna Mreža, Otačastveni pokret Obraz, Srpski narodni pokret NAŠI, Srpski narodni pokret 1389, Zdrava Srbija, Srpski sabor Zavetnici, Srpska Desnica, Srpski pokret Monarhista, Srpski preporod (politička stranka), Nova Snaga Srbije, Srpska Monarhistička Stranka Srpska Sloga, Državotvorni Pokret Srbije, Sabor srpskog jedinstva, Srbski pokret Slobodna Srbija, Narodni pokret Preporod Srbije, Srpska Vertikala, Srpska Liga, Istočna Alternativa, Udruženje 1389, Udruženje Kraljevina Srbija, Klub monarhista, Sabor Monarhista Srbije, Ravnogorski pokret, Inicijativa za Kraljevinu Srbiju, Narodni Radikalni Sabor, Ravnogorski pokret DM, Kozačka Stanica Blagovesti, Suvereni vojni viteški Red Zmaja, Nacionalni Monarhistički blok Srbije, Ravnogorski Pokret Srbije, Članovi Krunskog saveta, Članovi kabineta Princa Aleksandra II Karađorđevića, Članovi kabineta Princa Vladimira Karađorđevića i Porodica Karađorđević. Pre pet godina Lazar Ristovski i Milovan Vitezović su bili na prijemu u Belom dvoru kod NJKV. Princa Aleksandra II Karađorđevića i Princeze Katarine Karađorđević, koji su im predstavili projekat „Čarape Kralja Petra“. Reč o istoimenom romanu Milovana Vitezovića koji Petar Ristovski režira a Lazar Ristovski igra Kralja Petra I Karađorđevića, na koga veoma liči. Gosti su dobili iskrenu podrušku, i domaćini su im poželeli sreću i uspeh sa projektom koji je tek u fazi pripreme, a autori su obećali da će se potruditi da film bude gotov pre četiri godine godine kada se obeležavilo 100 godina od Prvog svetskog rata. Ristovski je izrazio nadu da će država uzeti učešća u ovom projektu, jer, kako on kaže, to mu je sa najvišeg mesta i obećano. Bio bi to za sada jedini film na tu temu koji bi se pojavio pred našom publikom u godini koja beleži najsvetlije trenutke srpske istorije i ujedno najvećeg srpskog stradanja. Kakav Aleksandar Vučić, kakav Aleksandar Vulin kakav Boris Tadić, kakav Mlađan Dinkić, kakav Dragan Đilas, kakav Čedomir Jovanović i drugi izdajnici.i drugi.
  Generalni sponzori filma i serije „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“ treba da budu sponzori Mineralna voda Karađorđe, Kuća Kralja Petra, Voda Voda, Zadužbina Kralja Petra I Karađorđevića na Oplencu, Kraljeva Vinarija, PIK Oplenac, Pivara Princ i drugi sponzori.
  ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!

  1
  1

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *