Search
Close this search box.
Broj pregleda

KNJAŽEVAC: Poziv statistima za film “Čarape kralja Petra“

Podeli sa prijateljima:

Zillion, beogradska producentska kuća vrši pripreme za snimanje domaćeg filma „Čarape kralja Petra“Film će biti sniman na Staroj planini od 15. do 30. marta.

kralj petar

Kasting za zainteresovane statiste biće održan 17. i 18. februara u Domu kulture u Knjaževcu od 11 do 16 časova.

Mogu se prijaviti svi zaintersovani muškarci, žene i deca od 5 do 70 godina starosti. Posao statista biće plaćen.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija na mejl [email protected], ili telefon 064 2366 444.

Film “Čarape kralja Petra“ obrađuje povlačenje srpske vojske preko Albanije u toku Prvog svetskog rata, u kome je, nasuprot svenarodnoj tragediji epskih razmera, suprotstavljena lična tragedija kralja Petra Karađorđevića, koji golgotu preživljava putujući na seljačkim, volovskim zapregama, povlačeći se pred neprijateljem i ostavljajući svoju zemlju za sobom.

Izvor: Knjaževac vesti

6 Komentara

  1. A jel u ovom filmu mogu da ucestvuju i clanovi druge stranke ili ce samo iz seljacke stranke da budu angazovani posto oni imaju iskustva u poziranju.Oni su statisti vec dugi niz godina kao odbornici koji nijednu rec nisu progovorili u lokalnoj skupstini.

  2. Милован Витезовић је 1994. године издао и написао роман. Витезовићев роман је и објављен на осам језика – италијанском, енглеском, грчком, руском, француском, румунском, шведском и есперанту.
    Уз Лазара Ристовског у улози Краља Петра I Карађорђевића играју: Даница Ристовски у улози Макрене Спасојевић, Милан Колак у улози Маринка Спасојевића, Марко Баћовић у улози Николе Пашића, Танасије Узуновић у улози Војводе Радомира Путника, Светозар Цветковић у улози Војводе Живојина Мишића, Бранко Јеринић у улози Војводе Степе Степановића, Небојша Кундачина у улози Војводе Петра Бојовић, Александар Вучковић у улози Регента/Краља Александра I Карађорђевића, Марко Тодоровић у улози Принца Ђорђа Карађорђевића, Радоје Чупић у улози Генерала Павла Јуришића Штурма, Љубиша Савановић у улози Драгутина Димитријевића Аписа, Радован Вујовић у улози Животе, Огњен Никола Радуловић у улози Младог војника, Вахид Џанковић у улози Првог војника, Петар Максимовић у улози Дечака Арбанаса, Никола Павловић у улози Редова, Иван Ракић у улози Официра, Божидар Бекировић у улози Војника Цигу, Александар Марковић у улози Офирира, Председник општине Крупањ Иван Исаиловић у улози Војводе Војислава Танкосића, Иван Вујовић у улози Момчила Гаврића, Иван Марковић у улози Здравка Вуловића и многи други.
    Прича о Краљу Петру I Карађорђевићу и Макрени Спасојевић која је тражила свог сина јединца Маринка у Албанији. Макрена је замолила краља да пронађе њеног сина Маринка да му преда вунене чарапе, које му је мајка исплела.
    Милован Витезовић је по овом роману, проширујући га, исписао сценарио за филм и серију од 10 или 15 епизода. Снимање филма и серије требало је да почне 2013, 2014 , 2015, 2016 и 2017. године. Биће снимани у Србији, Русији, Албанији, на Крфу, Паризу и Солуну.
    РТС ће 2018. емитовати „Чарапе Краља Петра“ са Лазаром Ристовским.
    Ја сам једва чекао снимање прве клапе филма и серије „Чарапе Краља Петра“ по роману Милована Витезовића у режији Петра Ристовског. Са срећом!
    Честитам!
    Само напред Лазо!
    Пројекат филма и серије „Краљ Петар Први у славу Србије“ који је заснован на мотивима романа Милована Витезовића „Чарапе Краља Петра“ у продукцији Лазара Ристовског и у режији Петра Ристовског биће премијерно приказан поводом 100 година завршетка Првог светског рата и Дана примирија.

  3. Милован Витезовић је 1994. године издао и написао роман. Витезовићев роман је и објављен на осам језика-италијанском, енглеском, грчком, руском, француском, румунском, шведском и есперату.
    Улогe ће тумачити: Лазар Ристовски као Краљ Петар I Карађорђевић, Милан Колак као Маринко Спасојевић, Даница Ристовски као Макрена Спасојевић, Алекасандар Вучковић као Регент/Краљ Александар I Карађорђевић, Марко Тодоровић као Принц Ђорђе П. Карађорђевић, Марко Баћовић као Никола Пашић, Танасије Узуновић као Војвода Радомир Путник, Бранко Јеринић као Војвода Степа Степановић, Светозар Цветковић као Војвода Живојин Мишић Небојша Кундачина као Генерал/Војвода Петар Бојовић, Радоје Чупић као Генерал Павле Јуришић Штурм, Љубиша Савановић као Пуковник Драгутин Димитријевић Апис, Иван Вујовић као Момчило Гаврић, Радован Вујовић као Живота, Небојша Вранић као Доктор Светислав Симоновић, Миона Марковић као Принцеза Јелена Карађорђевић, Драган Марјановић као Пуковник Миливоје Стојановић Брка, Иван Исаиловић као Мајор/Војвода Војислав Танкосић, Иван Марковић као Здравко Вуловић, Огњен Никола Радуловић као Млади војник, Вахид Џанковић као Први војник, Петар Максимовић као Дечак Арбанас, Никола Павловић као Редов, Иван Ракић као Официр, Божидар Бекировић као Војник Цига, Александар Марковић као Официр и многи други.
    Прича о Краљу Петру I Карађорђевићу и Макрени Спасојевић која је тражила свог сина јединца Маринка у Албанији. Макрена је замолила краља да пронађе њеног сина Маринка да му преда вунене чарапе, које му је мајка исплела.
    Милован Витезовић је по овом роману, проширујући га, исписао сценарио за филм и серију од 10 или 15. епизода.
    Снимање филма и серије ,,Краљ Петар Први у славу Србије” jе почело на Старој планини ове године и требало би да се снима у Новом Саду, Русији, Албанији, на Крфу, Паризу и Солуну.
    РТС ће 2018. емитовати ,,Чарапе Краља Петра” са Лазаром Ристовским.
    Ја сам једва чекао снимање прве клапе филма и серије ,,Чарапе Краља Петра” по роману Милована Витезовића у режији Петра Ристовског. Са срећом!
    Честитам!
    Само напред Лазо!
    Пројекат филма и серије ,,Краљ Петар Први у славу Србије” је заснован на мотивима романа Милована Витезовића ,,Чарапе Краља Петра” у продукцији Лазара Ристовског и у режији Петра Ристовског биће премијерно приказан поводом 100 година завршетка Првог светског рата и Дана примирија.
    Лазо, теби требају патриоте да помогну и да скупе паре за снимање твог филма и серије о Краљу Петру I Карађорђевићу на пример рецимо и национални покрети: Покрет обнове Краљевине Србије, Демократска странка Србије, Народна Мрежа, Отачаствени покрет Образ, Српски народни покрет НАШИ, Српски народни покрет 1389, Здрава Србија, Српски сабор Заветници, Српска Десница, Српски покрет Монархиста, Српски препород (политичка странка), Нова Снага Србије, Српска Монархистичка Странка Српска Слога, Државотворни Покрет Србије, Сабор српског јединства, Србски покрет Слободна Србија, Народни покрет Препород Србије, Српска Вертикала, Српска Лига, Источна Алтернатива, Удружење 1389, Удружење Краљевина Србија, Клуб монархиста, Сабор Монархиста Србије, Равногорски покрет, Иницијатива за Краљевину Србију, Народни Радикални Сабор, Равногорски покрет ДМ, Козачка Станица Благовести, Суверени војни витешки Ред Змаја, Национални Монархистички блок Србије, Равногорски Покрет Србије, Чланови Крунског савета, Чланови кабинета Принца Александра II Карађорђевића, Чланови кабинета Принца Владимира Карађорђевића и Породица Карађорђевић. Пре пет година Лазар Ристовски и Милован Витезовић су били на пријему у Белом двору код ЊКВ. Принца Александра II Карађорђевића и Принцезе Катарине Карађорђевић, који су им представили пројекат „Чарапе Краља Петра“. Реч о истоименом роману Милована Витезовића који Петар Ристовски режира а Лазар Ристовски игра Краља Петра I Карађорђевића, на кога веома личи. Гости су добили искрену подрушку, и домаћини су им пожелели срећу и успех са пројектом који је тек у фази припреме, а аутори су обећали да ће се потрудити да филм буде готов пре четири године године када се обележавило 100 година од Првог светског рата. Ристовски је изразио наду да ће држава узети учешћа у овом пројекту, јер, како он каже, то му је са највишег места и обећано. Био би то за сада једини филм на ту тему који би се појавио пред нашом публиком у години која бележи најсветлије тренутке српске историје и уједно највећег српског страдања. Какав Александар Вучић, какав Александар Вулин какав Борис Тадић, какав Млађан Динкић, какав Драган Ђилас, какав Чедомир Јовановић и други издајници.и други.
    Генерални спонзори филма и серије „Краљ Петар Први у славу Србије“ треба да буду спонзори Минерална вода Карађорђе, Кућа Краља Петра, Вода Вода, Задужбина Краља Петра I Карађорђевића на Опленцу, Краљева Винарија, ПИК Опленац, Пивара Принц и други спонзори.
    ЖИВЕО КРАЉ! ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano