Broj pregleda
[post-views]

FOTO INFO: Preko pune linije do Guševca!

Iz pravca Svrljiga ”nemoguće” je skrenuti za Guševac, a ne načiniti saobraćajni prekršaj. Pitate se zašto? Evo kratkog objašnjenja…

Put prema Staroj planini, skretanje za Guševac, foto: M. Miladinović, Svrljške novine
Put prema Staroj planini, skretanje za Guševac, foto: M. Miladinović, Svrljške novine

Po zakonu o saobraćaju nije dozvoljeno započinjane preticanja preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer. Imajući u vidu da za skretanje za Guševac iz pravca Svrljiga morate preći u traku suprotnog smera preko pune linije, to je direktno saobraćajni prekršaj, ukoliko se vodimo logikom objašnjena iznad.   

Ukoliko načinite ovakav prekršaj moraćete da platite od 15.000 do 30.000 dinara kazne i pritom vam oduzimaju dozvolu na tri meseca sa upisanim kaznenim poenima.

GRAFIKON

  • Započinjane preticanja preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer;

Kaznena poena / Novčana kazna / oduzimanje dozvole

6 15.000-30.000 din. Ili zatvor do 30 dana najmanje 3 meseca

Izvor: Kazneni poeni

Vozači koji svakodnevno putuju na relaciji Svrljig – Guševac kažu da je ovde neophodno postaviti prikladan znak da je skretanje dozvoljeno.

Ovde se nalazi puna linija najverovatnije zbog nepreglednosti puta iz pravca Stare planine, ali mora biti i drugog rešenja, kaže M.I. za portal ”Svrljiške novine”.

Veujemo da je propust nenamerno načinjen ili ga uopšte i nema pošto u rubrici kaznenih poena i saobraćajnih prekršaja nema jasno definisan termin skretanja preko pune linje u ulicu ili isključenje sa puta.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Jedan komentar

  • Trebali su na mestu skretanja da iscrtaju isprekidanu liniju jer u desnoj traci već postoji saobraćajni znak obaveštenja za skretanje ka datom mestu.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *