FOTO INFO: Preko pune linije do Guševca!

Broj pregleda

Iz pravca Svrljiga “nemoguće“ je skrenuti za Guševac, a ne načiniti saobraćajni prekršaj. Pitate se zašto? Evo kratkog objašnjenja…

Put prema Staroj planini, skretanje za Guševac, foto: M. Miladinović, Svrljške novine
Put prema Staroj planini, skretanje za Guševac, foto: M. Miladinović, Svrljške novine

Po zakonu o saobraćaju nije dozvoljeno započinjane preticanja preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer. Imajući u vidu da za skretanje za Guševac iz pravca Svrljiga morate preći u traku suprotnog smera preko pune linije, to je direktno saobraćajni prekršaj, ukoliko se vodimo logikom objašnjena iznad.   

Ukoliko načinite ovakav prekršaj moraćete da platite od 15.000 do 30.000 dinara kazne i pritom vam oduzimaju dozvolu na tri meseca sa upisanim kaznenim poenima.

GRAFIKON

  • Započinjane preticanja preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer;

Kaznena poena / Novčana kazna / oduzimanje dozvole

6 15.000-30.000 din. Ili zatvor do 30 dana najmanje 3 meseca

Izvor: Kazneni poeni

Vozači koji svakodnevno putuju na relaciji Svrljig – Guševac kažu da je ovde neophodno postaviti prikladan znak da je skretanje dozvoljeno.

Ovde se nalazi puna linija najverovatnije zbog nepreglednosti puta iz pravca Stare planine, ali mora biti i drugog rešenja, kaže M.I. za portal “Svrljiške novine“.

Veujemo da je propust nenamerno načinjen ili ga uopšte i nema pošto u rubrici kaznenih poena i saobraćajnih prekršaja nema jasno definisan termin skretanja preko pune linje u ulicu ili isključenje sa puta.

Pročitajte i

Blokiran put, foto: Svrljiške novine

Blokiran put do Lukova i Vlahova

Blokiran put – Ledena kiša koja je padala tokom cele noći i sneg koji je provejavao naneli su veliku štetu na teritoriji svrljiške opštine, pogotovu

Deponija kod Guševca, foto: Svrljiške novine, D.M.

Selo Guševac preplavljeno deponijama

Pored lokalnog puta prema selima Lukovo i Vlahovo, malo iznad Guševca, polako niče nova deponija. Nesavesni građani preko puta rezervata i prelepe borove šume prave

Deda Mraz stigao do svih sela

Protekle nedelje decu u Svrljigu i na seoskom području obišao je karavan Deda Mraza. Pored Deda Mraza, đake u Svrljigu i seoskim školama obilaze predsednica

1 Komentar

  • Trebali su na mestu skretanja da iscrtaju isprekidanu liniju jer u desnoj traci već postoji saobraćajni znak obaveštenja za skretanje ka datom mestu.

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *