Search
Close this search box.
Broj pregleda

Dobra saradnja NSZ i opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig održala je tradicionalni sastanak sa privrednicima koji posluju na teritoriji te opštine, kako bi se razmenila iskustva i čule sugestije i konstruktivni predlozi, ali i izneli planovi za sledeću godinu.

IMG 2788 e1514940077983

Redovnim javnim pozivom NSZ, u finansijske programe i mere aktivne politike zapošljavanja u 2017. u Svrljigu uključena su 42 nezaposlena, za šta je izdvojeno 5.846.000 dinara iz državnog budžeta. Pored toga, odlukom o učešću u finansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim akcionim planovima zapošljavanja 2017., za opštinu Svrljig odobreno je još 14.000.000 dinara, pa je tako finasijskim programima i merama obuhvaćeno 91 lice, a u pitanju su subvencije za samozapošljavanje, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorija teže zapošljivih, stručna praksa i javni radovi. Za realizaciju tih mera polovina sredstava obezbeđena je iz budžeta lokalne samouprave, a druga polovina iz državnog budžeta.

Sastanku u Svrljigu prisustvovao je i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. „Očekujemo da u februaru  raspišemo javne pozive za programe i mere aktivne politike zapošljavanja i tako uđemo u novi ciklus finasijskih podsticaja za nezaposlene i poslodavce. Ove godine je u prorame i mere uključeno preko 27.000 nezaposlenih, a kako je usvojenim finasijskim planom za narednu godinu predviđeno više sredstava za te namene, očekujemo da bude uključeno i više od prethodne“, istakao je Martinović.

Među prisutnim privrednicima bio je veliki broj onih koji su već koristili neke od finansijskih podsticaja Nacionalne službe za zapošljavanje i s’obzirom na njihova dobra iskustva u realizaciji programa i mera, očekuje se uspešan nastavak saradnje.

IMG 2779 e1514940115407

Pored privrednika sastanku su prisustvovali i narodni poslanik Milija Miletić, predsednica Opštine Svrljig Jelena Trifunović, direktor NSZ Filijale Niš Boban Matić i zamenica direktora Filijale Niš Nataša Stanković sa saradnicima.

Opština Svrljig spada u devastirana područja jer joj je razvijenost ispod 50 odsto republičkog proseka, ali kada su u pitanju ekonomski parametri i zapošljavanje, poslednjih nekoliko godina beleže se pozitivni rezultati.

Izvor: NSZ

NAJNOVIJE NA PORTALU

Signal

OBAVEŠTENJE: 6. marta redovna provera sistema za javno uzbunjivanje

Kanal džet

Vlada Japana donirala vrednu mašinu svrljiškom komunalcu

Sportski dani

ZONA CENTAR: Prvenstvo se nastavlja u subotu!

45. po redu

Opština Svrljig se predstavila na Sajmu turizma, u fokusu Niševac

Evo i sa koliko

Uspešnim projektima do bolje društvene klime! Evropska unija pomaže Svrljigu

VIDEO

FK Svrljig – OFK Knjaz 1:1 (0:0)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano