Svrljiške novine

Broj pregleda

Održavanje 5. Međunarodne naučne agrobiznis konferencije ”MAK 2018” podržao i poslanik Milija Miletić

Podeli sa prijateljima:

U prostorijama PKS danas je najavljeno održavanje 5. Međunarodne naučne agrobiznis konferencije MAK 2018 predviđene za 25. i 26. januar 2018. godine u Kongresnom centru Grand&Spa hotela na Kopaoniku.

Konferenciju MAK 2018 na Kopaoniku organizuju grad Kraljevo, Etno centar “Gegula”, Alfa BK Univerzitet i C.R.E.A.M Europe PPP Aliance Serbia. Generalni pokrovitelji konferencije su “Nikom auto”, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine RS,  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija RS, Vlada  Republike Srpske i MK  Mountain Resort uz podršku Privredne komore Srbije.

Predsednik i osnivač “Prela i posela”, udruženje za negu, razvoj i čuvanje tradicije, gospodin Dragiša Simić, zdravicom je započeo ovaj skup. Dragiša Simić je i autor knjige ” Zdrav Srbine, moj ponosu”.

Međunarodna naučna konferencija ima regionalni karakter, a prati će je mediji iz Evrope i sveta, zato je na konferenciji prisustvovala i gošća Antonija Mirat, operska diva.

Prisutnima se obratio i Milan Jovičić, izvršni direktor ovog medjunarodnog značajnog događaja. On je tom prilikom istakao da su prethodne četiti MAK konferencije okupile su veliki broj učesnika iz oko deset zemalja iz regiona, a prema svim ocenama učesnika predstavili su izuzetno uspešne naučne skupove, kako sa stanovišta naučnog kvaliteta, prezentacija, tako i društvenog života na marginama konferencije. On je tom prilikom istakao da će peta JEEP okupiti oko 500 najznačajnijih predstavnika prerađivačke industrije poloprivrednih proizvođača, udruženja, poljoprivrednika, zadruga i turističkih agencija.

Skupu je prisustvovao i Milija Miletić, narodni poslanik koji je tom prilikom istakao da je uvek spreman da podrži ovakve konferencije, kako bi se pomoglo poljoprivrednim proizvođačima, kako bi svoje proizvode lakše plasirali na domaće i inostrano tržište. Govor jr završio rečima:

Živela poljoprivreda i Živela Srbija.

Ilustracija: Milija Miletić, narodni poslanik, foto: S.K.
Ilustracija: Milija Miletić, narodni poslanik, foto: S.K.
Opšti cilj konferencije MAK 2018 je da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i mogućnosti realne podrške uključenju Srbije u EU, u skladu sa pregovaračkim poglavljem 11.
Otvarajući današnji skup, Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljprivredu PKS, rekao je da oseća lično zadovoljstvo što PKS ponovo učestvuje u ovom projektu.
Ilustracija: Veljko Jovanović,direktor Sektora za poljprivredu PKS, foto: S.K.
Ilustracija: Veljko Jovanović,direktor Sektora za poljprivredu PKS, foto: S.K.
„Ideja učešća PKS u realizaciji MAK 2018 je spoj nauke i prakse. Mi smo onaj deo koji je vezan za praksu i PKS je tu da na osnovu iskustva naših najvećih kompanija, a koje su korisnici usluga PKS, i koje su već na putu učešća na evropskim i globalnim tržištima, pomognemo onim kompanijama i preduzetnicima koji tek pokušavaju da steknu status izvoznika. Tu je potrebno prepoznati podršku PKS, da se kaže šta je potrebno kako bi komora pomogla sa svojim stručnjacima. Sa 17 regionalnih centara PKS pokriva teritoriju čitave Srbije, odlično sarađuje sa ministarstvom poljoprivrede i radi na stvaranju što kompetitivnijeg lanca vrednosti, što će biti misija PKS i u narednom periodu“, istakao je Jovanović.
 Izvor: Domaćinska kuća, piše: S.K.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Zdravlje na prvom mestu

Briga o zdravlju: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Svrljig!

Sport

KK “Svrljig” u akciji: Duel sa “Academy” u Leskovcu

Pomoć Vojske Srbije

SVRLJIG: Stigla vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa EPS-a

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Šestonedeljni

Danas počeo Božićni post

Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici posetila Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano

Politika

USS KONVENCIJA: Miletić uputio kritike zbog nedostatka struje u selima

Sremska Kamenica

Susret ministra Gašića i poslanika Miletića na svečanoj promociji policijskih pripravnika

Na pomolu lokalni izbori?

MILETIĆ POZVAO PREDSEDNIKA OPŠTINE SVRLJIG DA PODNESE OSTAVKU UZ PORUKU: VREME JE DA SE NAROD PITA!

USS

Forum mladih Ujedinjene seljačke stranke okupio veliki broj mladih Svrljižana

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

FOTO+VIDEO

MILETIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE POKRETA „MERI“: Hitna pomoć je potrebna malim opštinama!

Potrebno je!

MILETIĆ: Da svaka predškolska i školska ustanova ima logopeda! (VIDEO)

Reči sa sednice

Miletić na sednici SO Svrljig citirao delove iz autorskog teksta Nikole Jovanovića, EVO I ZAŠTO

One Response

  1. FATAMORGANA,pa ovo je stvarno kao u najgorem snu ! Uzivajte , ja stvarno vise nemam komentar. Uhhhhhh odo zauvek ! Vi ste carevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *