SREDNJA ŠKOLA: Obeležen Svetski dan borbe protiv side

Broj pregleda

U petak, 1. decembra, u Srednjoj školi ”Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu obeležen je Svetski dan borbe protiv side.

Miroslav Marković u obraćanju učenicima SŠ Dušan Trivunac Dragoš u Svrljigu
Miroslav Marković u obraćanju učenicima SŠ Dušan Trivunac Dragoš u Svrljigu

Tim povodom, učenici SŠ ”Dušan Trivunac Dragoš” učestvovali su na edukativnoj tribini koju je organizovalo Udruženje ”Zajedno do svetlosti” uz podršku Lokalne samouprave i Škole.

Na tribini u ime lokalne samouprave učestvovao je pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković.

U celom Svetu danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side. Međutim, sida i ako jeste jedna od najsmrtonosnijih polno prenosivih bolesti, nije jedina, zato je važno redovno održavanje ovakvih i sličnih edukativnih tribina kako bi smo unapredili znanje i podigli svest o polno prenosivim bolestima, rekao je Marković.

Svetski dan borbe protiv side obeležava se 1. decembra, od 1988. godine, kao prilika da ljudi širom sveta iskažu podršku sugrađanima koji žive sa HIV/AIDS-om i da se sete onih koji su umrli.

Pročitajte i

OŠ DOBRILA STAMBOLIĆ: Dobro došla deco!

Juče je u dvorištu OŠ ,,Dobrila Stambolić” priređen svečani prijem đaka prvaka.  Roditelje i decu pozdravili su direktor OŠ ,,Dobrila Stambolić” prof. Milan Bogdanović i

Rekonstrukcija škole, foto: S.A.

Srednju školu u Svrljigu upisalo 47 učenika

Ove godine srednje obrazovanje u Svrljigu upisalo je 47 učenika, od tog broja njih 45 sa teritorije svrljiške opštine. Turistički-hotelijerski tehničar upisalo je 23 učenika,

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *