Search
Close this search box.
Broj pregleda

DOBRA VEST: U oktobru 13 beba i dva braka

Podeli sa prijateljima:

Proteklog meseca uručena je jednokratna novčana pomoć novim mladim bračnim parovima, roditeljima tek rođene dece  i nezaposlenim porodiljama za mesec oktobar.

podela pare

Sredstva u visini od 35.000 dinara za formiranje bračne zajednice dobila su dva bračna para iz Svrljiga, dok je novčanu pomoć u iznosu od 30.000 dinara za novorođenčad dobilo čak 13 roditelja.

Jednogodišnju finansijsku pomoć roditeljima novorođenčadi u iznosu od 7.000 dinara dobilo je 12 roditelja, dok su četiri žene dobile pomoć koja se isplaćuje nezaposlenim porodiljama.

podela novca

U ime opštine Svrljig prisutnim roditeljima jednokratnu novčanu pomoć uručio je pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković i tom prilikom istakao da će Opština nastaviti sa dobrom praksom i pomagati mladim ljudima i novooformljenim bračnim zajednicama, odnosno roditeljima tek rođene dece.

8 Komentara

  1. Koliko dece je rodjeno u septembru, avgustu, julu…? Dajte realno stanje ljudima, koji neznaju! Koliko je polaznika prvog raz. u skolskoj 20018/20019 god. Koliko stanovnika napustise, samo u ovoj godini svr.? Prosek god. ovo malo ljudi sto zivi, ali ZIVI u ovoj varosi? Ne dolazi, pa ode posle par sati? E moji doselci….. Eeeeee kako se pre dvadesetak god. ponosih zavicajem, u svaku ustanovu uci s’postovanjem, jer te tako i tretiraju, gospoda setase ulicama.!… Znam da je uzalud ali neka, lopta okrugla, a pamet svacija ! Bude pa prodje. A onda ???

    1. Jeste lopta okrugla ali i šuplja…tolko šuplja da je videla u komunizmu i socijalizmu gospodu, ni manje ni više nego ovde (brzo ste zaboravili, izdali i popljuvali DRUGOVE koji su IZGRADILI ovu varoš, a i Srbiju)… Zato smo tu gde jesmo!
      P.S. Osim Beograda, koji možda ima pozitivne brojke oko ovih stvari koje pominješ (i to zahvaljujući doselcima, kako ti tepaš po tebi nižoj rasi, koji tamo hrle) koji još grad ima pozitivnu statistiku??

  2. Skolske 20018/20019 godine verovatno je broj 0, jer planeta Zemlja tada postojati nece… i onda??? Pamet svacija, eeeeeee….uvek kad pametuje ispadne glup u drustvu…

    1. Prike,da te ne uvredim,ali ti si prostak ! Ne ni razymes,sta je perspektiva ,bez dece u ovo selo ! Uzivaj seljo polupismeni u svom brlogu.

          1. Odraz vaseg intelekta, kulture i vaspitanja…
            Ili je to prvo sto vam pade na pamet kad videste odraz svoj u ogledalu???!?!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano