Broj pregleda

ZZ ”Svrljižanka” ulaže u toplu preradu voća, destileriju i poljoprivredne mašine

Zemljoradnička zadruga ”Svrljižanka” dobila je 100.000 eura bespovratnih sredstava Vlade Republike Srbije namenjenih zadrugama.

Svrljizanka

Novoosnovane zadruge dobijale su pomoć do 50.000 eura, dok su zadruge koje su osnovane odavno, kao što je svrljiška, dobile su pomoć od 100.000 eura.

Direktorka zadruge Dragica Ristić, foto: S.K.
Direktorka zadruge Dragica Ristić, foto: S.K.

Po rečima direktorke ZZ ”Svrljižanka” Dragice Ristić, ova zadruga će sredstva uložiti u postrojenje za toplu preradu voća, destileriju i poljoprivrednu mehanizaciju.

Naši poljoprivrednici, članovi, neće biti prepušteni sami sebi, Zadruga ima 270 zadrugara i trenutno ćemo zadovoljiti trižište, a o izvozu ćemo razmišljati kada dođe vreme, istie Ristićeva.

Vredno je istaći da ZZ “Svrljižanka“ postoji četiri godine, a jedan od najzaslužnijih za njeno osnivanje je upravo narodni poslanik Milija Miletić.

Pored plasmana robe na domaćem tržištu, ideja je da se proizvodi iz Svrljiga izvoze u zemljama Evropske unije, ističe Miletić.

Prilikom potpisivanja ugovora u Beogradu, direktorka Zadruge zahvalila je Vladi Srbije i ministru Milanu Krkobabiću, kao i lokalnoj samoupravi Opštine Svrljig, što su prepoznali problem jugoistoka Srbije, te dodala da postoji još dosta truda i rada kako bi se proizvodnja pokrenula.

Inače, zadrugari će udruženim snagama lakše prevazići sve prepreke, i lakše će svoje proizvode izložiti na tržište.

Na kraju, vredno je reći da je ZZ ”Svrljižanka” jedna od prvoosnovanih zadruga u Srbiji, jer je osnovana pre četiri godine.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

4 Komentara

  • Аоооооооооооиииииииииииииии!!

  • Gde ja da prodam zito kukuruz a imam dosta na stanju?Da li zadruga otkupljuje

  • Dragica? Sve bre neke uspesne nalazite

  • Ce izvozite musmule jer samo se to i proizvodi u Svrljigu.Dragica je uspesno vodila svoju trgovinsku radnju tako da i zadrugu ceka lepa buducnost.Kolko jagnjeta otkupise izraelci preko ove “zadruge”?Kako ste poceli od brgolazina ce napravite vojvodinu.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *