Svrljiške novine

Broj pregleda

SVRLJIŽANI LJUTI! ”Park razbijaju nevaspitani i nekulturni”

Građani Svrljiga vidno su uznemireni i ljuti zbog nemilog događaja koji se dogodio pre dva dana u gradskom parku kada je nepoznato lice polupalo kante za smeće, a jednu isčupalo iz zemlje. 

polupane kante

Svrljižani su ovakav vid vandalizm javno osudili na društvenim mrežama nakon što je portal ”Svrljiške novine” pisao o ovom događaju.

Pre nedelju dana postavljene su nove klupe i kante za smeće u gradskom parku, a samo nekoliko dana posle toga neko je uspeo da polupa i počupa kante ispred ulaza u park.

Prisetimo se da je renoviranje parka počelo uređenjem zelenila, drvoreda, postavljanjem video nadzora, sadnjom cveća, da bi potom usledilo postavljenje klupa i kanti. Park je u nekoliko navrata obišao i pomoćnik predsednice opštine Miroslav Marković koji je takođe razočaran posle ovog incidenta.

Razočaran sam razmišljanjem i delima pojedinca i ne mogu da shvatim ko ima želju da uništi nešto što će svima koristiti. Opravdanje za ovakvo ponašanje ne postoji, naglasio je Marković i dodao da park treba biti bezbedno mesto za sve nas, a pogotovu za najmlađe sugrađane.

Marković ističe da je park u lošem stanju i da je Opština uložila napore da se po fazama izvrši njegova rekonstrukcija, te dodao da ukoliko se ovako nastavi svako sledeće ulaganje biće uzaludno.

Svakako onaj ko ovo čini mora i da odgovara, mi ulažemo u bolju i lepšu budućnost, za našu decu, za sve građane, rekao je Marković.

NEVASPITANI I NEKULTURNI DOMINIRAJU!

Danas smo iskoristili priliku i razgovarali sa građanima Svrljiga o ovom događaju.

To rade nevaspitani i nekulturni, niko normalan ne bi rušio park, kaže T. K. za naš portal.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Ukoliko se i dalje ne otkriju počinioci vandalskih dela, i dalje ćemo imati nažalost samo zabrinute građane. Oni koji treba da sprovode akcije protiv počinioca i dalje neće to raditi pa se postavlja pitanje da li treba ulagati ne samo u park već i u postavljanje saobraćajnih znakova čija oštećenja i uklanjanja od strane vandala mogu imati i tragične posledice.

    • Pucalo se coveku u kola iiii nista. Pa sta ocekivati za ovo onda.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *