Search
Close this search box.
Broj pregleda

SAD SE KAJEM, ALI JE KASNO! Optuženi ubica iz Prekonoge pred sudom

Podeli sa prijateljima:

Pod optužbom da je 30. marta ove godine u rodnom selu Prekonoga kod Svrljiga ubio rođenog strica Miroljuba Đorđevića (66), osumnjičeni Slaviša Đorđević iz istoimenog sela izveden je juče pred porotom Višeg suda u Nišu.

ubijeni Miroljub Đorđević, foto: privatna arhiva
ubijeni Miroljub Đorđević, foto: privatna arhiva

Optuženi Slaviša Đorđević tereti se da je, nakon niza verbalnih i fizičkih sukoba koje je imao sa svojim stricem oko imanja i dimnjaka na zajedničkoj rodnoj kući, upao u fizički obračun stricem, šezdesetšestogodišnjim Miroljubom Đorđevićem, nakon čega ga je i usmrtio.

Bila je tuča na život ili smrt, on ili ja! Sad se kajem ali je kasno. 

Pred Višim sudom u Nišu, optuženi Đorđević je u više navrata zaplakao opravdavajući svoje postupke. ”Nahuškao je izvršitelja da me kažnjava pa došao pred kapiju da preti sekirom. Kad sam izašao, bio je stotinak metara od kuće, ispod oraha, gde me je i napao sekirom. Bila je tuča na život ili smrt, on ili ja! Sad se kajem ali je kasno. ”, izjavio je optuženi Slaviša Đorđević.

Optuženi Slaviša Đorđević, foto: facebook/privatna arhiva
Optuženi Slaviša Đorđević, foto: facebook/privatna arhiva

Tragičan zločin odigrao se kada je tokom tuče okrivljeni Slaviša kamenom smrskao glavu svome stricu, nakon čega je otišao kod svoje ćerke u obližnji Svrljig, gde će se ubrzo nakon toga predati policiji.

Policija je iste večeri izvršila uviđaj, ali na mestu zločina nije nađena nikakva sekira, što je potvrđeno od strane svedoka i juče pred Višim sudom u Nišu.

Kako saznajemo, okrivljeni je juče pred sudom promenio sijaset raspoloženja, počevši od plača i izvinjavanja pa sve do kritike pravosudnog sistema, rekavši da je on stvorio zaveru protiv njega. Optuženi je u više navrata čak i pokušao da upadne u polemiku sa sudijom Višeg suda u Nišu, u čemu je sprečavan.

Tom prilikom, Đorđević se žalio da je zbog zavere od strane pravosudnog sistema završio u ćeliji sa buvama, da bi u jednom momentu čak i pokušao da priđe predsedavajućem da bi mu na sto bacio pomenute buve, koje je pokupio u ćeliji.

Na osnovu izjava svedoka, saznato je da su dotični stric i sinovac godinama bili u svađi, te da je policija u više navrata intervenisala, da bi se na kraju svo okončalo tragično.

Nastavak suđenja optuženom Slaviši Đorđeviću zakazano je za 5. decembar.

PODMETNUO PISMO VUČIĆU

Optuženi Đorđević na razne načine pokušavao je da se žali zbog, kako kaže, neosnovanog hapšenja i zadržavanja u pritvoru. Žalio se Ministarstvu pravde, da bi čak i tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću stavio pismo u džep prilikom njegove posete Đorđevićevom rodnom selu. Optuženi je u više navrata pisao premijeru, ali odgovora nije bilo, te je istakao na sudu da će se žaliti i sudu u Strazburu, ukoliko bude bilo potrebno.

Izvor: Niške novine, piše: M.Ž.

Jedan komentar

  1. Optuženi Slaviša Đorđević tereti se da je, nakon niza verbalnih i fizičkih sukoba koje je imao sa svojim stricem oko imanja i dimnjaka na zajedničkoj rodnoj kući, upao u fizički obračun stricem, šezdesetšestogodišnjim Miroljubom Đorđevićem, nakon čega ga je i usmrtio.
    UKLJUCIO SAM SE SAMO STO SE POKOJNI NE ZOVE MIROLJUB NEGO DJORDJEVIC SLAVOLJUB.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast!

VEST GODINE: ODOBRENO DVA MILIONA DOLARA SVRLJIGU

Sportski dani

Uspešno završen turnir u Crnoljevici

Lokalni izbori 2024

Narodna poslanica i potpredsednica GO SNS Nevena Đurić u poseti šestočlanoj porodici

Politika

Razrešena pomoćnica predsednika opštine Svrljig

Sport

Igrači 2014. Škole fudbala “Aca Menta” Svrljig prvaci Fair play B lige Niš

Sportske vesti

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga od Jedinstva

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano