Svrljiške novine

Broj pregleda

Dom zdravlja Svrljig u petak 29. septembra organizuje akciju “Ojačajte svoje srce”

U petak, 29.9.2017. godine, obeležava se Svetski dan srca.

DOM ZDRAVLJA SVRLJIG

Dom zdravlja Svrljig priključuje se obeležavanju ovog značajnog datuma.

U holu Doma zdravlja u petak, 29.9.2017. godine, od 09 do 12 sati biće održana akcija pod sloganom “Ojačajte svoje srce”.

Svi zainteresovani građani mogu izmeriti krvni pritisak i šećer u krvi i dobiti savet u vezi faktora rizika i mera prevencije koje treba preduzeti da bi se smanjilo oboljevanje i smrtnost od kardiovaskularnih bolesti.

Cilj obeležavanja ovog važnog datuma je promocija zdravlja i naglašavanje zdravih stilova života, i ukazivanje na veliki značaj prevencije i kontrole faktora rizika kao što su pušenje, nepravilna ishrana, gojaznost, fizička neaktivnost, stres, visok krvni pritisak, šećerna bolest, povišen nivo masnoća u krvi.

Nijedan čovek nije pošteđen od bolesti srca i krvnih sudova a kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti u većem delu sveta i u Srbiji. Potrebno je svakoga dana i na svakom mestu misliti i govoriti o prevenciji jer je to jedini i najbolji način za bolji kvalitet života i smanjenje stope smrtnosti i invaliditeta. Prema zaključku Svetske zdravstvene organizacije, kontrolom loših faktora (pušenje, prekomerni unos hrane, fizička neaktivnost, regulacija krvnog pritiska), može se sprečiti 80% prevremenih smrti i više od polovine srčanih i moždanih udara.

Zbog toga se ove godine Svetski dan srca obeležava pod sloganom „Ojačajte svoje srce“.

Dom zdravlja Svrljig organizuje još jednu akciju

U ponedeljak, 02.10.2017. godine, Dom zdravlja počinje sa akcijom preventivnih pregleda, kada će se u gradskom parku organizovati ”Bazar zdravlja”, u periodu od 09 do 12 sati.

Zdravstveni radnici će vršiti preventivne preglede, merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Sa ovom akcijom će Dom zdravlja nastaviti i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima.

Dom zdravlja Svrljig poziva građane da se odazovu akciji i da besplatno provere svoje zdravlje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

2 Komentara

  • Svaka cast direktoru koji organizuje akciju. Prethodni nije organizovao NISTA.

    • Mile dobi ti plus kod direktora.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *