Broj pregleda
[post-views]

Služba hitne pomoći je prioritet za opštinu Svrljig

Narodni poslanik Milija Miletić danas je za govornicom u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, u okviru postavljanja poslaničkih pitanja, iskoristio priliku i govorio o velikom problemu koji godinama unazad tišti opštinu Svrljig – nedostatku službe hitne pomoći koja bi radila pri Domu zdravlja, a sve zarad brzog delovanja na teritoriji svrljiške opštine koja spada u red najrasportranjenijih u Srbiji.

Miletic 2
Narodni poslanik Milija Miletić u Skupštini, PrtScr: RTS2

Unazad nekoliko dana na teritoriji Svrljiga desilo  se nekoliko saobraćajnih nezgoda gde nam je bila potrebna hitna pomoć da preveze povređena lica do Doma zdravlja i do niškog Kliničkog centra. Potrebni su nam doktori, sestre – medicinsko osoblje i smatram da je potrebno regulisati uredbu koja propisuje da mesto ispod 25.000 stanovnika ne može imati službu hitne pomoći, poručio je Miletić.

Miletić navodi da je Svrljig teritorijalno ogromna opština i da je potreban veći broj lekara i medicinskog osoblja, kao i služba Hitne pomoći kako bi svi građani bili podjednako obuhvaćeni uslugama Doma zdravlja.

Podeli sa prijateljima
[SSB]

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

[SSB]
NAJČITANIJE DANAS
NAJČITANIJE OVE NEDELJE
NAJČITANIJE OVOG MESECA