Search
Close this search box.
Broj pregleda

Humanitarna predstava za pomoć Mileni Jovanović

Podeli sa prijateljima:

U petak, 22.09.2017. godine, u 18h u bioskopskoj sali Centra za turizam, kulturu i sport, biće održana predstava “Nevidljivi zec” koju će izvoditi učesnici dramske sekcije Kancelarije za mlade Svrljig, uzrasta od 7 do 11 godina.

371
Fotografija preuzeta sa sajta budihuman.rs

Predstava će biti humanitarnog karaktera, ulaz će se naplaćivati u vidu dobrovoljnog priloga. Sav novac koji bude prikupljen od ove akcije ide za pomoć Mileni Jovanović.


Humanitarna fondacija BUDI HUMAN Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Milenu Jovanović (1984).

Do pre godinu dana, Milena je bila zdrava i prava devojka, uspešan diplomirani veterinar koji je radio u struci… A onda su počeli da se pojavljuju prvi simptomi.

U početku je bilo samo prisustvo krvi u stolici, a odlaskom kod lekara opšte prakse taj simptom tretiran je kao hemoroid.

Nakon nekog vremena javlja se i uporna dijareja i lekari je upućuju kod gastroenterologa.

Krajem decembra prošle godine, Mileni je odrađena rektoskopija uz sumnju na zapaljenje debelog creva. Nekoliko meseci kasnije, kada je stanje počelo da se pogoršava, odrađena je kolonoskopija.

Išla je od lekara do lekara, i za ovih godinu dana simptomi su sve jači i sve prisutniji – dijareja, krv u stolici, bol, gubitak težine, bez reakcije na terapije koje je dao lekar.

Kolonoskopijom, koja je bila ključna, utvrđuje se prisustvo mase.

Uzimanjem uzoraka za patohistološki pregled i nakon dobijanja rezultata, dijagnostikovan joj je adenokarcinom zadnjeg creva.

Čim je dijagnostikovan karcinom, lekari su odmah počeli pripremu za operaciju. Međutim, rezultati magnetne rezonance karlice nisu bili dobri, čime je operacija odmah sprečena zbog raširenosti tumora.

Milena je do sada išla na tri ciklusa hemioterapija i 28 zračnih terapija.

Ali, ipak joj je potrebna naša pomoć kako bi mogla da ode na lečenje u inostranstvo, kao  i rehabilitaciju.

Pomozimo Mileni! Upišimo 371 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Spasimo Mileni život! Budimo humani!

Napomena: Korisnik je u mogućnosti da raspolaže sa novcem prikupljenim od SMS poruka, tek od momenta kada operater mobilne telefonije uplati novac na račune Fondacije. Operater na račun Fondacije uplaćuje samo sredstva koja je sam uspeo da naplati od donatora i to u periodu od 2 do 3 meseca od slanja SMS poruke.

(Info: sajt Budi human)

7 Komentara

 1. Искрено се надам да ће Сврљижани доћи у великом броју. Само храбро Милена!

  1. El to one sto najvulgarnije pljujes i ponizavas, njih sada zoves da dodju i da pomognu??!!!??? Bolje da se nisi javio, neki ce bas zbog tebe mozda propustiti priliku da pomognu.
   Borba do kraja bez predaje i ti herojino i mnogi koji se bore sa tom bestijom!!!

   1. Mozda je Beli pogresio ali si ti tek zloupotrebio ovu temu. Ako imas nesto protiv njih pisi slobodno ali ne ovde gde je tema jedna humanitarna akcija.

 2. Sad citam sta je Borba napisao i podrzavam ga totalno.
  Ovi Svrljig za Belog su se smucili na fejsbuku sa objavljivanjem gluposti i pravljenjem svrljizana na ovce i debile.
  Molim vas ne javljaj te se zbog ove zene ovde i ne promovisite se ovde na ovakvom mestu. Treba da se stidite i da vas je sram!

  1. Miloše što se tiče ovog drugog potpuno si u pravu. Krajnje je nekorekto da bilo koja stranka, pokret ili grupa građana koristi ovakve stvari za svoju promociju. Zamolio bih, bar one, koji se potpisuju u svojim komentarima kao “Svrljig za Belog” da to više ne rade.
   Što se tiče ovog prvog ne mogu da se složim sa tobom. Kako sam jedan od administratora te strane na fejsbuku ni u jednom trenutku nismo dozvolili da se objavi nešto što je uvredljivo ili ponižavajuće. Naše objave jesu šaljive ali su pre svega kritika trenutne vlasti(bilo koje). Uostalom ako vam se ne sviđaju uopšte ne morate da posećujete našu FB stranicu. Time smo problem rešili i nema potrebe da nas nipodoštavate i omalovažavate u komentarima.
   Pozdrav.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano