Pčelinji proizvodi iz Svrljiga putuju za Nemačku

Broj pregleda

Minule nedelje u sali Skupštine opštine Svrljig održan je sastanak predstavnika Lokalne samouprave, Udruženja svrljiških pčelara i nemačke firme “Alveks“ iz Bremena koja vrši otkup svih pčelinjih proizvoda.

pcelari

Konkretno, reč je o uspostavljanju dugoročne saradnje firme “Alveks“ i svrljiškog udruženja pčelara na polju otkupa meda, proplisa, matičnog mleča i pčelinjeg otrova.

Ono što je ova firma ponudila jeste da se obaveže ugovorom kako bi unapred obezbedila potrebne količine meda i ostalih pčelinjih proizvoda i na taj način zadovoljila svoje potrebe i potrebe svojih kupaca.

Sa menadžerom kupovine firme “Alveks“ Hanesom Hajnsohenom sastao se pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković i tom prilikom istakao da će Opština Svrljig učiniti sve da saradnja bude uspešna.

Radi se o jednoj izuzetnoj ozbiljnoj firmi koja za potrebe Nemačke, ali i cele EU, vrši preradu pčelinjih proizvoda. Predstavnici “Alveksa“ zaintresovani su da sa teritorije naše opštine otkupljuju, praktično u neograničenim količinama, sve što naši pčelari mogu da proizvedu, rekao je Marković i dodao da je još jedna pogodnost to što su Nemci spremni da se obavežu ugovorom godinu dana unapred o ceni i količini robe.

Pročitajte i

Država će nastaviti da podržava pčelare

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubom Živadinovićem da će država nastaviti da podržava pčelare,

Dan pčelara obeležen u Galibabincu

Proteklog vikenda u selu Galibabinac, nadomak Svrljiga, u čast hrišćanskog praznika Sv. Simeon, organizovana je proslava Dana pčelara. Na proslavi dana svrljiških pčelara, pored mnogobrojnih

2 Komentar

  • Ništa posebno. Nemačka firma” Alveks”zaključuje ugovore po svim opštinama u Srbiji, gde postoje registrovana udruženja pčelara tamo gde postoji veći broj članova udruženja.Postoji samo jedan problem što meda nema, zbog loših godina unazad za pčelare.Nude oni i dobru otkupnu cenu ali sve je to džabe a prinuđeni su da otkupljuju i tako male količine meda.

    6
    4
  • Da li firma Alvex otkupljuje pčelinji otrov i po kojoj ceni.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *