Search
Close this search box.
Broj pregleda

Pčelinji proizvodi iz Svrljiga putuju za Nemačku

Podeli sa prijateljima:

Minule nedelje u sali Skupštine opštine Svrljig održan je sastanak predstavnika Lokalne samouprave, Udruženja svrljiških pčelara i nemačke firme “Alveks“ iz Bremena koja vrši otkup svih pčelinjih proizvoda.

pcelari

Konkretno, reč je o uspostavljanju dugoročne saradnje firme “Alveks“ i svrljiškog udruženja pčelara na polju otkupa meda, proplisa, matičnog mleča i pčelinjeg otrova.

Ono što je ova firma ponudila jeste da se obaveže ugovorom kako bi unapred obezbedila potrebne količine meda i ostalih pčelinjih proizvoda i na taj način zadovoljila svoje potrebe i potrebe svojih kupaca.

Sa menadžerom kupovine firme “Alveks“ Hanesom Hajnsohenom sastao se pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković i tom prilikom istakao da će Opština Svrljig učiniti sve da saradnja bude uspešna.

Radi se o jednoj izuzetnoj ozbiljnoj firmi koja za potrebe Nemačke, ali i cele EU, vrši preradu pčelinjih proizvoda. Predstavnici “Alveksa“ zaintresovani su da sa teritorije naše opštine otkupljuju, praktično u neograničenim količinama, sve što naši pčelari mogu da proizvedu, rekao je Marković i dodao da je još jedna pogodnost to što su Nemci spremni da se obavežu ugovorom godinu dana unapred o ceni i količini robe.

2 Komentara

  1. Ništa posebno. Nemačka firma” Alveks”zaključuje ugovore po svim opštinama u Srbiji, gde postoje registrovana udruženja pčelara tamo gde postoji veći broj članova udruženja.Postoji samo jedan problem što meda nema, zbog loših godina unazad za pčelare.Nude oni i dobru otkupnu cenu ali sve je to džabe a prinuđeni su da otkupljuju i tako male količine meda.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

Odlično!!!

Srednja škola u Svrljigu dobija novi smer, ovo je ODLIČNA VEST!

Odlično!

POTPISANO: 10 MILIONA STIŽU U SVRLJIG ZA IZGRADNJU NOVE ZGRADE

Pripremni radovi

Kreće izgradnja parking prostora pored pružnog prelaza

Dobre vesti

Asfalt stigao u Crnoljevicu, asfaltirane dve ulice (FOTO+VIDEO+IZJAVA)

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano