Broj pregleda

Stižu tri nova vozila za svrljiške ustanove

Juče su u Beogradu uručeni ugovori Domu zdravlja ”Dr Ljubinko Đorđević” Svrljig i Centru za socijalni rad Svrljig po konkursu za kupovinu tri vozila od kojih dva idu u svrljiški Dom zdravlja i jedno Centru.

Nakon potpisivanja ugovora u Beogradu, direktorka Centra Đorđević, narodni poslanik Miletić i direktor DZ Svrljig Davidović
Nakon potpisivanja ugovora u Beogradu, direktorka Centra Đorđević, narodni poslanik Miletić i direktor DZ Svrljig Davidović

Naime, svrljiškom Domu zdravlja odobrena su sredstva u visni od 4 miliona dinara za kupovinu kombi vozila za prevoz pacijenata koji idu na hemodijalizu, kao i za kupovinu jednog terenskog vozila zbog nepristupačnosti terena u zimskim uslovima.

Centru za socijalni rad odobreno je nešto više od milion dinara, tačnije 1.275.000 dinara, za kupovinu terenskog vozila koja će ovoj ustanovi koristiti u radu, takođe u zimskim uslovima, imajući u vidu da je naša opština brdsko-planinskog karaktera.

Prilikom uručivanja ugovora
Prilikom uručivanja ugovora

Uručivanju ugovora danas su u Beogradu prisustvovali direktorka Centra za socojalni rad Jelena Đorđević, direktor Doma zdravlja dr Ljutomir Davidović i narodni poslanik Milija Miletić.

Miletić je ovom prilikom istakao da je opština Svrljig jedna malobrojnih opština i gradova kojoj su odobrena sredstva po ovom konkursu.

Inče, svi korisnici sredstava su u obavezi da novac utroše u određenom roku i Ministarstvo pravde će to kontrolisati, naglasila je ministarka Nela Kuburović i podsetila da je takav način raspodele novca sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja predviđen izmenom Zakona o krivičnom postupku koju je ministarstvo iniciralo 2014. godine radi onemogućavanja bilo kakve vrste korupcije.

Dodeli ugovora prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Podeli sa prijateljima

Povezano

NAJNOVIJE NA PORTALU

Podeli sa prijateljima:

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *