“Niška mlekara“ pred gašenjem?

Broj pregleda

Niška mlekara, koja je u septembru prošle godine postala deo Imleka, nalazi se pred gašenjem, objavio je internet portal “Ekonomske vest“.

mleko
Mleko ilustracija, foto: myhealthbeijing

Zaposlenima, kojih je nekada bilo 300 a sada tek 20-ak, ponuđen je socijalni program za dobrovoljni odlazak iz kompanije.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Niška mlekara je kao zasebno privredno društvo obrisano još 28. novembra prošle godine, otprilike mesec dana nakon prodaje Imleku.

Kako je nedavno izvestio dnevni list Politika, Niška mlekara je prošle nedelje praktično ugašena.

Imlek se za sada o ovom slučaju nije oglasio.

(Izvor: Ekonomske vesti, piše: Luka Matić)


POGON NIŠKE MLEKARE POSTOJI I U SVRLJIGU!

Pogon Niške mlekare u Svrljigu posluje od 5. decembra 2012. godine, a da li će ista sudbina zadesiti i ovdašnje zaposlene radnike, ostaje nam da vidimo.

Pročitajte i

Rešavanje problema otkupa i plasmana mleka

Problem otkupa i plasmana mleka poljoprivrednih proizvođača iz svrljiškog kraja moguće je rešiti podizanjem higijenskih standarda na viši nivo, rečeno je danas prilikom obilaska pogona

Rešen problem mleka

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, razgovarao je protekle nedelje sa direktorom Niške mlekare Zvezdanom Gavrilovićem o rešavanju problema mleka.  Na zahtev naših poljoprivrednih proizvođača insistirao

3 Komentar

 • “ POGON NIŠKE MLEKARE POSTOJI I U SVRLJIGU!
  Pogon Niške mlekare u Svrljigu posluje od 5. decembra 2012. godine, a da li će ista sudbina zadesiti i ovdašnje zaposlene radnike, ostaje nam da vidimo. “
  Да ли ми живимо у истом граду ???
  Од децембра месеца 2016. године у Сврљишком погону нема више радника. Сви су послати на тржиште.
  Али то није битно… Битно је да иду Белмужијада, Сусрети села, Посела, Сеоске игранке.Идемо СВРЉИЖАНИ… ОЈ ХА, И ХА !!!

 • Potpuno je neverovatno da niko od Svrljiških zvaničnika nije javno izašao i objavio da je pogon Niške mlekare u Svrljigu zatvoren od početka godine i da je svih tridesetak radnika ostalo bez posla iako je za ta radna mesta investitor dobio subvencije od države za svako novotvoreno radno mesto.Ono što jes, jes… Bili su izbori pa je malo nezgodno u to vreme otvarati takve i slične teme. A ne da nam je bilo krenulo sa novim radnim mestima…I Vučić pričao na TV.
  Naša iskrena podrška i ujedno žaljenje svim radnicima koji su ostali bez posla.
  SAMO JAKO !

 • Auuuu… Vucicu, sugradjanine pomagaj!!!!

Komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *